Flere huse til salg i København – færre i resten af landet

Udbuddet af huse i København er steget markant det seneste år. Udviklingen i hovedstaden står i skærende kontrast til resten af Danmark, hvor der er færre huse til salg end tidligere.

Der er kommet flere til salg-skilte op i de københavnske huses haver. Faktisk er udbuddet steget med syv procent den seneste måned og hele 20 procent det seneste år. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk primo februar.

”Det stigende udbud er en konsekvens af, at antallet af handler i København er stagneret, og at der er kommet mange nye huse på markedet. Køberne får altså mere at vælge mellem, og det er godt for dem, der er på jagt efter drømmehuset, men fortsætter udbuddet med at stige i samme takt, kan det føre til stagnerende priser,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Faldende udbud i resten af landet
Det der sker i hovedstadsområdet er imidlertid ikke dækkende for hele landet. Således falder udbuddet i alle regioner på nær Hovedstaden, og samlet er det gået tilbage med små to procent.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

”Selv i Aarhus, hvor udviklingen ellers tit minder om den i København, er udbuddet faldende. Boomet i de største byer har spredt sig til resten af landet, og nu ser vi en lille udligning af forskellen mellem hovedstaden og resten af landet. Det er i virkeligheden meget sundt, og det bliver spændende at følge, om det er en udvikling, der fortsætter i hele 2018,” siger Birgit Daetz.

Det er ikke blot udbuddet af huse, der stiger i Region Hovedstaden. Det samme gør antallet af ejerlejligheder på markedet, der er steget den seneste måned med godt én procent.

Færre lejligheder og sommerhuse til salg
Den samlede fortælling om udbuddet af boliger primo februar 2018 er, at det er faldet – endnu engang. For udover faldet i udbuddet af huse er udbudskurven også nedadgående for ejerlejligheder og fritidsboliger.

”Det samlede fald er særdeles interessant, fordi vi i starten af januar gjorde meget ud af at sige, at udbuddet var det laveste i starten af noget år siden 2007. Det niveau kryber vi under nu,” siger Birgit Daetz.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284,  e-mail: [email protected]. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Emneord: Boligsiden, Boligmarkedet, Boligmarked
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også