Flere mænd i børnehaven skal bryde kvindedominans

Det er et problem, hvis mænd mangler som rollemodeller i daginstitutionerne, siger ligestillingsministeren.

Mænd er et særsyn blandt kommunalt ansatte pædagoger.

Blot syv procent eller 1719 af dem er mænd, mens 24.197 er kvinder. Og der er store forskelle kommunerne imellem, viser en opgørelse fra pædagogernes fagforbund, Bupl. 

Hvor daginstitutioner i Københavns Kommune i gennemsnit kan mønstre 18,5 procent mandlige pædagoger - den højeste andel i landet - er blot fem ud af 226 pædagoger i Køge Kommune eksempelvis mænd. Det svarer til 2,3 procent.

Blandt andet derfor sætter ligestillingsminister Manu Sareen (R) nu 1,8 millioner kroner af til pilotprojekter i kommunerne, der skal bryde kvindedominansen i daginstitutionerne:

- Jeg tror, børn har brug for at se, at mænd kan være omsorgsgivende i en daginstitution. Hvis de kun ser kvinder, giver det et skævt billede, og mændene vil mangle som rollemodeller, siger ligestillingsministeren til Politiken.

Birgitte Conradsen, næstformand i Bupl, glæder sig over, at der kommer fokus på området.

- Når der i nogle kommuner er så få mandlige pædagoger, står vi med et stort problem, der skal løses. Vi kender ikke årsagerne, men det bør undersøges, siger Birgitte Conradsen til Politiken.

Andreas Rasch-Christensen, forskningschef ved VIA University College, kalder forskellene "uheldige", mens professor i specialpædagogik ved Aarhus Universitet Niels Egelund råder kommunerne til at fokusere mere på fysisk udfoldelse:

- Daginstitutionerne kunne fokusere mere på fysiske aktiviteter som at spille fodbold, lave bål, skære fisk op og den slags. Det kunne måske tiltrække flere mænd til faget, siger han til Politiken.

/ritzau/

 

Emneord: Daginstitutioner, Mænd, Ligestilling, BUPL, Manu Sareen, Birgitte Conradsen, Andreas Rasch-Christensen, Niels Egelund, Pædagoger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også