Flere skolebørn bliver undervist i vilde ideer og iværksætteri

Kreative tanker, skøre ideer og vanvittige påfund er på skoleskemaet i landets folkeskoler.

Mere end 100.000 folkeskoleelever bliver nemlig undervist i entrepenørskab. Det er flere end nogensinde før - og eleverne selv er vilde med konceptet.


- Jeg synes, det er sjovere end normal undervisning, hvor man bare skal sidde stille. Og man kan bare komme med alle sine ideer, siger Emilie Laursen, der går i 5.b på Kragelundsskolen i Aarhus.

                  Læs også Martin Thorborgs opskrift på fremtidens folkeskole

-Man tænker mere fantasi. Vi har almindelig dansk, hvor vi tænker normalt, og så har vi det her, hvor vi tænker på en anden måde, siger Emilies klassekammerat, Sigurd Skotte, til DR Østjylland.

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) tror også, at fokus på entreprenørskab i folkeskolen er den helt rigtige vej at gå.

- Det vil gavne samfundet, at vi forhåbentlig får flere kreative iværksættere, der starter egne virksomheder, kan ansætte nogen og kan sikre det, vi skal leve af fremover, siger hun.

- Hvis vi ikke havde Lego, Danfoss, Grundfos og en lang række andre danske virksomheder havde vi heller ikke den indtjening til samfundet, der giver os råd til både en god folkeskole og et godt sundhedsvæsen, siger Ellen Trane Nørby.


Eleverne på Kragelundskolen vil gerne have endnu mere.

-Jeg gad godt fortsætte med sådan noget her. Man er på en måde mere fri .Man kan bare smide ideer ned. Alle ideer gælder , og så kan man sortere fra bagefter, siger Viktoria Givskov fra 5.b.

Og det er ikke utænkeligt, at børnene kan se frem til endnu flere skæve tanker på skoleskemaet.

- Vi skal uddanne en ny generation til, at man ikke bare tager et arbejde, men at man også kan skabe et arbejde og skabe en virksomhed, mener Ellen Trane Nørby.

 
Emneord: Skoleavisen, Ny folkeskole, Iværksætteri, Undervisning, Skoleelever, Martin Thorborg
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også