Flere unge bliver presset ud i hjemløshed

Der er kommet markant flere hjemløse under 25 år siden 2009. Det kan man blandt andet mærke på Vejle Herberg. Her har man i årets første to måneder haft fem unge under 25 år overnattende, og det er usædvanligt, fortæller DR Trekanten.

- Mange af vores faste brugere er ældre og har typisk misbrugsproblemer eller psykiske lidelser. Så det er beskæmmende, at så mange formentlig velfungerende unge mennesker ikke har et sted at overnatte, siger herbergets formand, Knud Sørensen.

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, mener, at så mange unge er hjemløse, fordi de ledige boliger er for dyre, og fordi de unge næsten ingen penge har.

- Kommuner og boligselskaber skal sammen skaffe det nødvendige antal boliger, der er til at betale for folk på reducerede kontanthjælpsydelser, siger han.

Læs også: Almindelige danskere gjorde hvad systemet ikke kunne: Nu har hjemløse David Skov en bolig

En ny undersøgelse fortaget af SFI viser, at 97 procent hjemløse under 25 år gerne vil bo i egen bolig.

Sanne Bjerggaard arbejder på det sociale værested Cafe Parasollen i Vejle. Hun møder de unge hjemløse, når de kommer for at få noget at spise eller bare få en god snak.

Hun kan se en ændring blandt de unge hjemløse de seneste år.

- Vi ser at helt unge kvinder under 23 år prostituerer sig for at få et sted at sove for natten, fortæller hun.

Emneord: Hjemløse unge, Hjemløse, Hjemløsestrategien, Hjemløseboliger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også