Flere unge vil på efterskole: Men de klumper sig sammen i Østdanmark

Efterskolerne har stigende elevtal, men eleverne søger mod øst.

28.800 unge er i denne måned startet på efterskole i 2017. Det er 400 flere end sidste år og ny rekord i efterskolernes 170 år lange historie, oplyser Efterskoleforeningen.

Men bag rekordtallet gemmer sig også en historie om en elevvandring fra Vestdanmark til Østdanmark. Det siger forstander for landets længst eksisterende efterskole, Galtrup Musik- og Idrætsefterskole på Mors med 85 elever.


- Der sker en fraflytning fra vest til øst, så de østjyske og sjællandske skoler har et større grundlag at rekruttere fra, siger forstander Jens Hvid til DR P4 Midt & Vest.

Hans egen efterskole har siden 2008 haft dalende elevtal. Et billede, der går igen andre steder i det nordvestjyske.

- Tidligere var her i området otte efterskoler. Nu er der fem tilbage, og de fire af dem har stadig ledige pladser, siger han.

Efterskoleforeningens tal viser, at på landsplan er 15 skoler gået mere end 25 procent frem, mens 49 skoler er gået mere end fem procent tilbage i forhold til sidste år. Det er på Sjælland, i Østjylland og på Fyn, der går flest elever på efterskole.

Efterskoleforeningen oplyser til DR, at der siden sidste år er lukket to skoler, mens tre nye er kommet til. En på Sjælland og to i Syd- og Sønderjylland.

 

Emneord: Efterskoleforeningen, Efterskoler, Skoleavisen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også