Flertal i Aalborg afviser folkeafstemning om Limfjordsforbindelse

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) afviser sammen med Venstre krav fra Enhedslisten om at sætte spørgsmål om medfinansiering til folkeafstemning

Borgerne i Aalborg Kommune får ingen folkeafstemning om, hvorvidt deres skattepenge skal bruges på en tredje limfjordsforbindelse.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiet og Venstre, efter at Enhedslisten har meldt ud, at de vil have en afstemning om, hvorvidt kommunen skal afsætte 600 millioner til finansieringen af en bro eller tunnel.

Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Ifølge borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Socialdemokratiet sker det dog ikke.

En folkeafstemning kunne blive til flere, og det ville skabe en besværlig og omstændig beslutningsproces, mener borgmesteren.

- Hvis vi først begynder at gøre den kommunale budgetlægning til en spørgsmål for folkeafstemninger, så kan man også udskrive afstemninger om man skal bruge flere eller færre penge på handicappede, på veje og så videre, siger Thomas Kastrup Larsen.

Heller ikke Venstre stemmer for en folkeafstemning om Aalborg Kommunes medfinansiering af en tredje limfjordsforbindelse, siger partiets Mads Duedahl til DR P4 Nordjylland.

- I Venstre mener vi, at vi allerede har haft en folkeafstemning, nemlig kommunalvalget i 2017. Der havde folk muligheden for at stemme på det parti de havde lyst til.

- Og er der partier, der har ændret holdning, så har man mulighed for at straffe dem for det ved næste valg i 2021, siger Venstre-manden.

Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, der står bag aftalen om finansieringen.

Emneord: Aalborg Komnune, Thomas Kastrup-Larsen, Limfjordsforbindelse, 240818
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 24.08.18 Anna
    Limfjord

    Aflastning med et større rør eller et flex rør vil stadig være den bedste løsning. Behovet er der kun i de spisbelastede tidspunkter. Ellers er vejene jo næsten øde

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også