Foto: Shutterstock

Flertal i Folketinget vil give dig alle 5 ugers indefrosne feriepenge

Der bliver lagt pres på regeringen fra de resterende danske folketingspartier. Der er nemlig flertal om, at danskerne skal have udbetalt alle deres feriepenge.

I løbet af 2020 har der været rigtig meget snak om de indefrosne feriepenge. Resultatet af de lange forhandlinger mellem folketingets partier endte dog med, at danskerne i oktober vil have mulighed for at få udbetalt tre ugers feriepenge.

Det er dog langt fra alle partier, der synes, at det er den rette ide, og faktisk er der nu et flertal for, at alle fem ugers feriepenge skal udbetales.

Ifølge TV2 så bliver der nu lagt pres på regeringen for at alle fem ugers indefrosne feriepenge, bliver udbetalt til danskerne. Partierne, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten er de partier, der kræver, at det bliver fem uger i stedet for tre uger, som danskerne får udbetalt.

“Det giver god mening, at danskerne får noget mere købekraft for at holde forbruget i gang og dermed også fastholde, at mennesker ikke mister deres job, siger Venstres finansordfører,” lyder det fra Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen.

Kan udbetales den 1. oktober

I skrivende stund kommer det til at fungere sådan, at danskerne fra den 1. oktober vil kunne ansøge om at få deres indefrosne feriepenge udbetalt. Derefter vil der gå et par uger, og så vil pengene stå til rådighed på ens konto.

Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er det ikke usandsynligt, at alle fem ugers feriepenge vil blive udbetalt, men det kommer bare ikke til at ske i oktober.

Ifølge ham er der nemlig visse udfordringer ved udbetalingen, som de er nødt til at have styr på først. Det betyder blandt andet, at flere danskere enten kan få for meget eller for lidt udbetalt af de første tre uger, og derfor skal der være mulighed for regeringen for at justere dette i de resterende to ugers feriepenge.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.