Flertal sikrer Rødovres ældre dagligt bad som de første

Som den første kommune i landet vil et flertal i Rødovres kommunalbestyrelse nu sikre de ældre i hjemmeplejen muligheden for et dagligt bad.

De ældre i hjemmeplejen i Rødovre Kommune skal have retten til et dagligt bad. Sådan lyder et nyt forslag fra Socialdemokratiet i Rødovre, der netop har været gennem første behandling af budgettet i kommunalbestyrelsen.

Som det er nu, får de ældre i kommunen som udgangspunkt tilbudt et ugentligt bad. Men det er ikke nok, siger Britt Jensen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget for Socialdemokratiet i Rødovre, til TV 2 Lorry.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund - hvor er velfærdsmodellen

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

- Hvis vi i dagens Danmark vil have en ordentlig hjemmepleje, som borgerne kan være tilfredse med, så skal vi sørge for, at den personlige pleje er i top. Det giver stof til eftertanke, når vi i sommer hørte om ældre, der sad og svedte uden at blive vasket. Og derfor er det helt naturligt for os at sætte fokus på det, siger Britt Jensen til TV 2 Lorry.

I dag er det kun en gruppe af ældre med særlige behov, der er berettiget til et dagligt bad, siger hun.

Men med det nye forslag, vil udvalgsformanden give alle ældre i kommunen muligheden for at komme i bad, når behovet er der.

- Vi vil gerne give dem det, de efterspørger. Måske passer det dem bedre med hver tredje dag eller hver anden, men de skal have muligheden hver dag, for i bund og grund handler det om deres livskvalitet, siger Britt Jensen til TV 2 Lorry.

Forslaget er en del af budgetforhandlingerne for 2019, hvor Social- og Sundhedsudvalget i Rødovre vil øremærke omkring fire millioner til ældrepleje i kommunen.

Og selvom budgettet først endeligt vedtages i starten af oktober, så tyder alt på, at forslaget træder i kraft fra 1. januar 2019, mener udvalgsformanden.

Som parti har Socialdemokratiet 11 mandater - og af den årsag er der allerede et politisk flertal bag forslaget.

Mere hos TV2 Lorry

Emneord: Ældrepolitik, Rødovre Kommune, Ældrepleje, Hjemmeplejeområdet, Socialdemokratiet, Britt Jensen, 060918
TV2 Lorry på DenOffentlige.dk TV 2 Lorrys historie starter i 1989, hvor vi flyttede ind i de gamle bygninger på Frederiksberg. Landsbyen er nu TV-studie, og Guldaldersalen og Drachmann Kroen redaktionslokaler....
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også