Flertallet af SF's kredsformænd er imod Dong-aftale

SF er under internt pres inden møde mellem folketingsmedlemmerne og landsledelsen om omstridt salg af Dong.

Regeringens planer om at sælge dele af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har skabt voldsom debat internt i SF, hvor partiledelsen onsdag er indkaldt til krisemøde.

Også formændene for SF's storkredse er imod aftalen. Det viser en rundringning, som DR Nyheder har lavet.

DR har talt med syv af de 10 kredsformænd. De fem af dem siger, at de er lodret imod aftalen. Én mener, at beslutningen som minimum bør udsættes, mens én er i tvivl om sit standpunkt.

Ingen af de syv er decideret for et SF-ja til aftalen, sådan som der ellers er lagt op til, når Folketingets Finansudvalg torsdag skal stemme om aftalen.

- En kedelig affære, siger formanden for Nordsjællands storkreds Bo Finsen, der er en af dem, der er meget kritisk over for aftalen, til DR Nyheder og fortsætter:

- Jeg mener ikke, at SF skal deltage i den. Jeg siger, at SF bør arbejde mest muligt på, at det her bliver lavet om, at det bliver udskudt, og at der bliver søgt andre muligheder.

Også Niels Erik Ramshøj, der er formand på Fyn, er skuffet over sit partis rolle i Dong-sagen.

- Jeg synes, at man burde sætte det på standby og forsøge at finde en anden partner, siger han til DR Nyheder.

Flere politiske eksperter har peget på, at et eventuelt SF-nej til torsdagens afstemning kan være lig med partiets exit fra regeringen.

Ingen af kredsformændene vil sige, at de vil have SF ud af regeringen, men aftalen vækker alligevel undren over SF's rolle i samarbejdet.

- Hvis SF-stemmer skal være med til at gennemføre et salg som det her, så har jeg svært ved at forstå, hvorfor vi skal være i regering, siger Lars Jørgensen, der er formand for Bornholms storkreds.

- Jeg synes, at SF i lang tid nu har måttet tage en masse borgerlig politik i den her regering, og det må være på tide, at vi får markeret os lidt bedre, end vi har indtil nu, lyder det fra Bo Finsen ifølge DR Nyheder.

/ritzau/

Emneord: DONG, SF, Kredsformænd, Goldman Sachs, Folketingets Retsudvalg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 20.10.14 Infrastruktur
  Staten køber gaslager i Stenlille

  Energinet.dk har i dag underskrevet en købsaftale om køb af DONG Energys gaslager i Stenlille for 2,25 milliarder kroner. Godt for Danmarks forsyningssikkerhed lyder det fra klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen