Flygtninge finder nye veje: Italiens kystvagt redder 4000 migranter på to dage

Både mandag og tirsdag er omkring 2000 migranter reddet af den italienske kystvagt med hjælp fra andre skibe.

Med assistance fra et græsk fragtskibe har den italienske kystvagt reddet flere tusinde migranter på havet de seneste dage. 

Kystvagten oplyser tirsdag aften, at omkring 4000 migranter er bragt i sikkerhed mandag og tirsdag i farvandet mellem Sicilien og Tunesien. 

Mandag var antallet omkring 1850 mennesker, og tirsdag blev yderligere 2154 migranter reddet på havet.

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

Kystvagten fik ved mandagens aktion også hjælp af et skib fra EU's grænseagentur, Frontex, da man hentede migranter op fra 16 joller og en robåd. 

Længe var balkanruten, hvor hundredtusindvis af mennesker rejste via Tyrkiet og de græske øer mod Balkan og Europa, den primære rute til EU. 

Men den rute holdes i øjeblikket lukket, og mange migranter er strandet i Grækenland. 

Tidligere var netop ruten til Italien den mest benyttede, idet migranter sejlede til øer som Lampedusa eller andre steder på den lange italienske kyststrækning. 

/ritzau/AFP

Emneord: Flygtninge, Italien, Udland
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også