Billedet har ikke noget med historien at gøre. Foto: Ilona Gondesen

Flygtninge: Hedensted vil danne venne-netværk

Unge i Hedensted Kommune hjælper jævnaldrende flygtninge med at falde til i lokalområdet. Venskaber er vejen til bedre integration, lyder det fra initiativtagerne.

”Ægte integration er en proces, som sker imellem mennesker, som er sammen, fordi de gerne vil og er positivt nysgerrige på hinanden.”

Sådan begrunder Karen Marie Nielsen, leder af Kompetencegruppen for integration i Hedensted Kommune, initiativet til et nyt tværkulturelt ungenetværk etableret i samarbejde med Ungdomsskolen og UU-Hedensted.

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

På lørdag fra kl. 14. danner Hedensted Skole ramme om det første møde mellem ca. 25-30 lokale unge og et tilsvarende antal unge flygtninge, hvoraf flertallet er uledsagede. Her skal de unge først igennem teambuilding-øvelser, inden de sammen tilbereder aftensmaden og gør klar til den efterfølgende fest.

Formålet med lørdagens arrangement er at få dannet tværkulturelle ”makkerpar”, som forhåbentlig i løbet af det kommende år kan udvikle sig til egentlige venskaber. Initiativtagerne håber, at café- og biografbesøg, lektiehjælp eller venskabelige samtaler kan fremme vejen til en både hurtigere og bedre integration af flygtningene i kommunen samtidig med at det giver bedre trivsel og større livsglæde hos begge parter.

Målet er at skabe tre unge-netværk bestående af cirka 15 ”vennepar” hver i Hedensted, Tørring og Juelsminde.

”At de unge lærer hinanden at kende på tværs af kultur og sprogbaggrund kan give den effekt, at de unge med anden baggrund end dansk får en forståelse af, hvordan man opfører sig, hvordan man går klædt, hvordan man taler, og hvad man ofte interesserer sig for, når man er ung i Danmark. De unge med dansk baggrund får omvendt en forståelse af at skulle træde ind i en dansk ungdomskultur og ”passe ind” fra starten,” siger Karen Marie Nielsen.

”Jeg tror, at de netværk og venskaber, som vi får skabt med dette projekt, er afgørende for at skabe et godt fundament for de unges integration. Samtidig kan projektet være med til at åbne de unge flygtninges øjne for de værdier og muligheder som Hedensted som kommune kan tilbyde,” siger Liselotte Hillestrøm (S), formand for Udvalget for Fritid & Fællesskab.

Tværkulturelt ungenetværk holdes på Hedensted Skole, Østerled 6-8, lørdag 23. januar kl. 14.-22.

Emneord: Tværkulturelt ungenetværk, Hedensted Kommune, Flygtninge, Integration, Karen Marie Nielsen, Kvmail2017
Hedensted Kommune på DenOffentlige.dk Hedensted Kommune
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også