Her er det flygtninge på Hovedbanegården i september 2015. Foto: Ilona Gondesen

Flygtninge rykker ind i private boligejeres baghaver

Gribskov vil som den første kommune indkvartere flygtninge i såkaldte venligboliger. Andre følger efter.

Flygtninge falder hurtigere til i det nye land, når de omgås danskere. 

Det er på en indkøbstur i det lokale supermarked, omkring grillen på terrassen eller på cyklen hen til børnehaven, at de lærer sproget og mærker, hvordan det er at leve i Danmark.

Det mener man i Gribskov Kommune i Nordsjælland, hvor de førte flygtninge efter sommerferien får chancen for at rykke tættere på et dansk hverdagsliv. 


Det sker, når flygtningene kan bytte asylcentret ud med deres egen 30 kvadratmeter store såkaldte "venligbolig", der bliver stillet op i haven hos en privat grundejer eller i en boligforenings baggård.

- Boligejerne skal være en slags mentorer, der kan støtte flygtningene i at blive integreret, siger Morten Ulrik Jørgensen (lokalliste), formand for plan- og miljøudvalget i Gribskov.

Også Frederiksberg Kommune og Kolding Kommune har vist interesse for at afprøve de mobile boliger, som er udstyret med bad og køkken.

I Kolding Kommune var ønsket at begynde med fem boliger. De planer er dog foreløbigt sat på pause, oplyser medlem af byrådet for Venstre Merete Due Paarup.

- Det var vores ønske at få nogle erfaringer med det, men efter et udvalgsmøde er planerne sat på pause indtil videre, siger hun.

Det er dog ikke fastlagt, at boligerne ikke bliver til noget på et tidspunkt, siger Merete Paarup.

På Frederiksberg er haverne små, og derfor mener kommunalbestyrelsesmedlem Anja Camilla Jensen (S), at det især bliver andels- og ejerforeninger, der vil lægge jord til. 

Kommunen har undersøgt, om det som en form for lokkemiddel er muligt at nedsætte grundskylden, men det lader sig ikke umiddelbart gøre.

Alligevel mener Anja Camilla Jensen, at de første boliger er på vej. For hun mærker, at der er mange mennesker i kommunen, som gerne vil gøre noget for flygtninge, og som forsøger at tale de mere negative stemmer ned.

- Selvfølgelig har jeg ingen forventning om, at 100 vil henvende sig. Men jeg er sikker på, at der gemmer sig nogen derude, som er interesserede. 

- Nu skal vi bare have fortalt dem, at det er en mulighed, siger hun.

/ritzau/

Emneord: Flygtninge, Integration, Gribskov Kommune
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 26.06.16 Anders
    Midlertidig bolig

    Hvad med de hjemløse danskere? Kan de ikke få en sådan bolig?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også