FN-chef frygter for pressefrihed i USA efter Trumps udfald

Et langt frontalangreb fra Trump mod medierne, bringer pressefriheden i USA under pres, mener FN-chef. Se den vilde tale her.

Pressefriheden i USA er under pres, mener FN's menneskerettighedschef, og det skyldes præsident Donald Trump.

Præsidentens nedsættende bemærkninger om journalister kan ifølge Zeid Ra'ad al-Hussein være opildnende og give Trumps støtter lyst og mod til at angribe visse grupper. 

- Der er sket en meget chokerende vending. I sidste ende kan det blive farligt, siger Zeid Ra'ad al-Hussein.

FN-chefen peger på, at pressefriheden ikke blot er en grundpille i den amerikanske forfatning. Det er også en frihed, som landet har forsvaret flittigt.

Bemærkningen fra al-Hussein falder, efter at Trump i sidste uge vakte opsigt med sin kritik af forskellige mediers dækning af racevold i Virginia. 

På et politisk møde i Phoenix langede Trump 22. august ud efter journalister, som han kaldte "helt og aldeles uhæderlige mennesker". 

Han beskyldte reportere, som "ikke elsker vort land", for at være den sande årsag til splittelsen i USA. 

- Det er på tide, at vi udstiller og udfordrer de uærlige medier for den rolle, de spiller i at splitte landet. Og ja, de forsøger i øvrigt at stjæle vor historie og arv, sagde Trump. 

Folk i det store publikum svarede med jubel: "CNN stinker! CNN stinker!" 

I Charlottesville i delstaten Virginia påkørte og dræbte en mand 12. august en kvinde, der deltog i en demonstration mod tilhængere af hvidt overherredømme og andre nationalister fra den yderste højrefløj.

Umiddelbart efter de dramatiske begivenheder sagde Trump, at volden kom "fra mange sider".

Efterfølgende blev Trump stærkt kritiseret for ikke klart at have fordømt de nynazister, medlemmer af Ku Klux Klan og ekstremister, som tog del i urolighederne.

Et par dage senere uddybede Trump, at man "på den ene side havde en gruppe, som var meget slem", og på den anden "en meget voldelig".

 

Emneord: Donald Trump, Pressefrihed, FN, Zeid Ra'ad al-Hussein, 310817
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også