FOA formand forsvarer flere bade til ældre

Ældres to bade om ugen afhjælper fem millioner tabte hjemmehjælpstimer, mener FOA's formand, Dennis Kristensen

Ældre får ikke bad lige så ofte, som de ønsker, selv om Ældrerådets formænd i København, Aarhus, Aalborg og Odense ellers siger det modsatte i Jyllands-Posten.

Det siger Dennis Kristensen, som er formand for FOA, der organiserer de offentligt ansatte sosu-assistenter og hjemmehjælpere.

Han har mandag forhørt sig om sagen i FOA's lokalafdelinger og hos tillidsmænd fra de fire store byer.

- Der er ganske langt mellem de bade, man får. Hvis man skal have bad oftere, så skal man typisk aftale med sin sosu-assistent eller -hjælper, at man tager et bad i dag og lader være at lave noget andet som rengøring, siger Dennis Kristensen.

Han støtter ligesom Ældre Sagen Enhedslistens hovedkrav i finansloven om, at ældre skal i bad mindst to gange om ugen. 68 procent af FOA's ansatte i ældreplejen oplyser i en undersøgelse, at hovedreglen er et bad én gang om ugen, forklarer FOA's formand.

Desuden skriver Københavns Kommune i "Ældre i København" på side 26, at ældre som hovedregel kan få bad én gang om ugen, påpeger Dennis Kristensen.

- Selvfølgelig stiger forbruget, hvis ældre får ret til bad to gange om ugen. Men der er i dén grad skåret ned i ældreplejen. Alene i de sidste fire år er der forsvundet fem millioner hjemmehjælpstimer, mens antallet af ældre er steget ret dramatisk, siger han.

Spørgsmål - Er det ikke meget dyrt at give ældre mindsterettigheder?

- Selvfølgelig er det dyrere at udstyre ældre med rettigheder. Til gengæld er dette et forsøg på at rette op på nogle af de nedskæringer, som er gennemført i ældreplejen, siger Dennis Kristensen.

Samfundet skal følge Ældre Sagen, og FOA ikke skære så dybt, mener han.

- Hvad vil vi som samfund være bekendt at byde dem, som har opbygget samfundet, før vi kom til? spørger Dennis Kristensen.

/ritzau/

 

Emneord: Ældre, FOA, Dennis Kristensen, Ældre Sagen, Enhedslisten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også