FOA-formand: Samfundet svigter børnefamilierne

Tre ud af fire ansatte i dagplejen, daginstitution og SFO modtager syge børn mindst en gang om måneden, viser undersøgelse fra FOA. 14 procent oplever, at forældrene ikke kan hente de syge børn.

Det er mere reglen end undtagelsen, at pædagogisk personale tager imod syge børn mindst en gang om måneden. 77 procent modtager syge børn en gang om måneden, mens 35 procent oplever problemet mindst en gang om ugen.

Det viser en undersøgelse fra FOA blandt 975 ansatte i dagplejen, daginstitutioner og SFO’ er.

Læs mere fra debatten om familiepolitik

Familiepolitik er kommet på den politiske dagsorden. Vi samler relevante historier på denne temaside. 

”Det er stærkt problematisk. På den ene side står der nogle forældre, der skal på arbejde. På den anden side et sygt barn, man gerne vil blive hos, og som risikerer at smitte de andre børn og ansatte,” siger formand for FOA, Dennis Kristensen.

Kasper Madsen, pædagog i klyngen Brønshøj/Vanløse, oplever ofte at skulle tage imod syge børn.

”Det værste er, når barnet selv fortæller, at det har fået en pille, før det kom herhen,” siger han. Det betyder blandt andet, at pædagogiske aktiviteter må aflyses, fordi et barn er kommet i daginstitution uden at være på toppen.

Han forstår godt, at forældrene er pressede, men tænker først og fremmest på børnenes trivsel.

”Jeg synes efterhånden, det er børnene, der betaler prisen for forældrenes pressede arbejdsliv,” siger Kasper Madsen.

I undersøgelsen giver det pædagogiske personale udtryk for, at problemet fylder.

”Klart det største konflikt- og frustrationspunkt i hverdagen,” skriver en dagplejer.

”Især når børnene har været hjemme et par dage har forældrene svært ved at holde dem hjemme, til de er helt raske. Så smitter vi hinanden, og vi kan starte forfra,” skriver en anden.

Ifølge Dennis Kristensen er vi som samfund i gang med at svigte børnefamilierne.

”Vi er ved at skabe et samfund, hvor vi sætter mennesker i en umulig klemme: De skal være produktive, arbejde mere og længere, tage sig af deres børn og deres forældre – vi er ved at gøre det umuligt at være familie og tage sig de pligter på sig, det naturligt kræver,” siger Dennis Kristensen.

 

Emneord: Familiepolitik, Børnefamilier, Daginstitutioner, Syge børn, FOA, Dennis Kristensen, Pædagoger, Børnehaver, Vuggestuer, Smittekæde
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også