FOA til psykiatriens ansatte: Sig nej til farligt arbejde

Vold og trusler i psykiatrien får FOA til at opfordre medlemmer til at bruge særlig ret til at stoppe arbejde.

Ansatte i psykiatrien skal ikke føle sig nødsaget til at risikere liv og lemmer for at passe deres arbejde. 

Derfor opfordrer fagforbundet FOA torsdag medlemmer, der arbejder i psykiatrien, til at bruge en særlig og sjælden ret til at værge sig mod at udføre arbejde. Det sker med henvisning til, at arbejdet er forbundet med fare. 

Det skriver Avisen.dk. 

Læs mere om psykiatrien her

Vi samler alle væsentlige historier om psykiatrien på denne temaside. 

Kampagnen skal oplyse personalet om deres rettigheder og er ikke en opfordring til strejke, lyder det fra forbundsformand i FOA Dennis Kristensen.

- Vi har gjort det, fordi vi har set de her forfærdelig mange tilfælde af trusler og vold mod de ansatte i psykiatrien. Det er både på bostederne og på de psykiatriske afdelinger, siger han til Ritzau.

I starten af marts besluttede regeringen at trække et omdiskuteret lovforslag om socialpsykiatriske bosteder tilbage. Forslaget skulle have resulteret i 150 pladser på nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger. 

Det får kritik fra Dennis Kristensen. 

- Vi troede, vi ville få hjælp fra politikerne. De havde lagt op til, at vi skulle få 150 nye pladser, hvor de, som anses som de farligste på bostederne, kunne flyttes hen til et højere sikkerhedsniveau, siger han til Ritzau.

Han påpeger også, at det ville lette presset på sengepladser på de psykiatriske afdelinger.

Lovforslaget udsprang af, at der de seneste fire år har været fem drab på ansatte på bosteder. Blandt andet på sosu-assistenter, som FOA repræsenterer.

/ritzau/

Emneord: Vold og trusler i det offentlige, Vold og trusler på arbejdet, Psykiatrien, FOA, Dennis Kristensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.03.20
  OK20: Ny overenskomst for vikarer

  FOA og Vikarbureauernes Brancheforening har tirsdag skrevet under på aftale, som giver vikarer på plejeområdet mere i løn og pension.

 • 09.03.20
  FOA: Lov skal sikre vuggestuebørn først

  Ny undersøgelse afdækker alarmerende ringe normeringer i daginstitutionerne. De mindste skal tilgodeses først og minimumsnormeringer gælde for den enkelte institution, siger sektorformand i FOA.

 • 24.02.20 Infrastruktur
  FOA: Transportforlig med fine lønstigninger

  3F Transport og Dansk Industri har fremlagt overenskomstaftale, som blandt andet sikrer lønfremgang og mere sikkerhed til syge.

 • 23.04.19 Sundhed
  Skovhus Privathospital bliver landsdækkende

  Danmarks største psykiatriske privathospital Skovhus Privathospital mærker stigende efterspørgsel på behandling og udredning fra patienter i hele landet. Derfor åbner hospitalet nu en klinik på Fyn og en i Aalborg.

 • 22.03.19 Velfærd
  Neergaard og Kristensen advarer mod velfærdsstatens dominans

  “Vi er kommet i en situation, hvor velfærdsstaten fylder lovlig meget, hvorimod velfærdssamfundet forsømmes," siger tidligere beskæftigelsesminister. "Vi er begyndt at rulle velfærdssamfundet tilbage," siger Dennis Kristensen. Hør dem i Velfærdsdebatten med Nick Allentoft.