Fødevareminister Karen Hækkerup underskriver seks samarbejdsaftaler om fødevarer i Kina

Efter to dage i Beijing tager fødevareminister Karen Hækkerup (S) toget til Shanghai efter par udbytterige dage i Beijing. Med sig har hun seks aftaler, der letter eksporten af fødevarer fra Danmark til Kina.

Progammet startede mandag morgen, hvor fødevareminister Karen Hækkerup (S) åbnede den stort tilrettelagte dansk–kinesiske konference om fødevaresikkerhed og samarbejde. Konferencen blev holdt på ”State Guest House”, der er det sted, hvor det officielle Kina modtager udenlandske statsoverhoveder og holder møder og konferencer. Over 150 repræsentanter fra kinesiske fødevaremyndigheder og virksomheder deltog. Siden fulgte fire ministermøder på halvanden dag, hvor det gode samarbejde blev fortsat og udvidet.

”Vi har opnået gode resultater. Vores høje fødevaresikkerhed og vores troværdighed som samhandelspartner og leverandør af kvalitetsfødevarer giver Danmark en særlig eksportstatus i Kina. Og nu har vi kinesernes ord for, at vi bliver de første til at eksportere kødprodukter, som eksempelvis pølser og konserves, til Kina. Noget vi har arbejdet hårdt for siden 2007. Det har været et langt og sejt træk. Men vi nærmer os målet, og jeg ved, at danske virksomheder står på spring for at udnytte de nye muligheder og rammer, som bliver resultatet”, siger fødevareminister Karen Hækkerup.
 

Samarbejdsaftale om økologi
”Arbejdet med at sikre danske mejeriers mulighed for fortsat eksport under nye kinesiske regler skrider også planmæssigt frem. Og for fjerkræ er der nu taget hul på at udarbejde en såkaldt protokol, der er en forudsætning for at kunne eksportere fødevarer til Kina. Desuden har Danmark og Kina nu en samarbejdsaftale om økologi, som vi håber ender med, at de kinesiske myndigheder anerkender dansk økologikontrol som grundlag for eksport af for eksempel økologisk mælk. Det vil lette producenterne for væsentlige byrder", siger fødevareminister Karen Hækkerup.

”For mig handler besøget om at gøre alt, hvad jeg kan for at skabe de rammevilkår, som kan føre til vækst og arbejdspladser. Vi er langt hjemmefra, men jeg tager gerne denne opgave på mig, når det kan skabe gode resultater hjemme”, slutter fødevareminister Karen Hækkerup.

Danmark – Kina statsaftaler
Danmark og Kina har allerede underskrevet 12 aftaler inden for fødevare- og landbrugsområdet. Det omfatter de meget vigtige aftaler, der danner grundlag for dansk eksport af svinekød og varmebehandlet svinekød, eksport af levende avlssvin, levende heste, tyresæd og malt, men også en række aftaler om samarbejde mellem myndighederne.

Under fødevareministerens møder i Beijing 11-12. november blev følgende underskrevet:

Samarbejdsaftale med China Food and Drug Administration om samarbejde indenfor fødevaresikkerhed

Samarbejdsaftale med National Health and Family Planning Commission om samarbejde indenfor fødevaresikkerhed

Samarbejdsaftale AQSIQ/CNCA om økologisamarbejde og kontrol

Samarbejdsaftale med AQSIQ om samarbejde vedr. dyresundhed

Samarbejdsaftale med Ministry of Agriculture om veterinært samarbejde

Opfølgningsaftale med Ministry of Agriculture om konkret opfølgning på vores samarbejdsaftale.

Miljø- og Fødevareministeriet på DenOffentlige.dk Miljø- og Fødevareministeriet 
Aktivitet: Artikler: 19 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.