Stipendiet er opbygget omkring en anerkendt vejledermodel, hvor de studerende både skal forske og modtage undervisning i emner som forskningsetik, klinisk forskningsdesign, biostatistik, epidemiologi og forskningspræsentationer. Foto: Philips

Førende amerikanske universitetshospitaler åbner dørene for danske forskningstalenter

Lundbeckfonden opretter i samarbejde med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley en stipendie-ordning inden for klinisk forskning, der tilbyder næste generation af danske forskningslæger ophold på verdens førende forskningshospitaler.

En bevilling fra Lundbeckfonden på 5,6 millioner kroner skal over de næste to år gå til at skaffe dygtige danske medicinstuderende på danske universiteter forskningsophold ved fremtrædende amerikanske forskningsinstitutioner som Stanford University, California Pacific Medical Center og University of California, San Francisco.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen glæder sig over samarbejdet med Lundbeckfonden:

- Vi taler her om en Rolls-Royce model for dygtige danske medicinstuderende, der får en unik mulighed for at forske på nogle af de allerbedste amerikanske universiteter. Lundbeckfonden sætter sammen med innovationscentret i Silicon Valley skub i internationaliseringsbestræbelserne på det sundhedsvidenskabelige område, hvor Danmark traditionelt har meget stærke forskningsmiljøer. Det kan der kun komme noget godt ud af, og jeg er sikker på, at det vil bidrage til at forstærke vores relationer med de amerikanske institutioner.Jeg håber, at vi i fremtiden vil se mange flere af denne type samarbejder - også med andre fonde, siger Sofie Carsten Nielsen.
 
Initiativet, der går under navnet Lundbeck Foundation Clinical Research Fellowship Program, skal tilskynde de dygtigste danske medicinstuderende til at forfølge en karriere inden for klinisk forskning.
 
- I Lundbeckfonden er vi meget begejstrede for programmet, som giver de studerende en fantastisk mulighed for at samarbejde med og lære af nogle af de stærkeste institutioner i verden inden for sundhedsforskning. Stipendierne uddeles til de dygtigste danske medicinstuderende. Jeg håber, at der er rigtig mange, der vil se dette som en mulighed for at dygtiggøre sig inden for den del af klinisk relateret forskning, som har deres særlige interesse, og at det kan inspirere dem til at fortsætte som aktive forskere i deres kliniske karriere efter endt studium, siger forskningschef i Lundbeckfonden Anne-Marie Engel.
 
Omfattende og anerkendt forskertræning
Stipendiet er opbygget omkring en anerkendt vejledermodel, hvor de studerende både skal forske og modtage undervisning i emner som forskningsetik, klinisk forskningsdesign, biostatistik, epidemiologi og forskningspræsentationer.
 
Undervisningen foregår parallelt med gennemførelsen af ét eller flere kliniske forskningsprojekter på et af de amerikanske forskningshospitaler, og der vil være kyndig vejledning fra en mentor. Alle stipendieforløb planlægges, så de studerende publicerer en eller flere forskningsartikler.
 
Ud over programmets undervisnings- og forskningsindhold vil de studerende også få mulighed for at deltage i gruppevejledninger med adskillige internationalt anerkendte kliniske forskere, samt modtage løbende hjælp og vejledning gennem møder med programlederen og programmets statistiker.
 
Programmet bag stipendiet er udviklet, administreret og ledet af læge Karin Petersen fra Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, der er et samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.
 
Læs mere om programmet på Lundbeckfondens hjemmeside
 
Om Innovation Centre Denmark
Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med Udenrigsministeriet etableret Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, Shanghai, München, São Paulo, Seoul og Delhi/Bangalore. Det overordnede formål med innovationscentrene er at bistå danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at tiltrække ny viden, talent og investeringer samt omsætte viden til vækst. Innovationscentrene formidler netværk og partnerskaber med førende udenlandske partnere og tilbyder skræddersyet rådgivning.
 
Emneord: Uddannelse, Medicinsk forskning, Stipendier, Universiteter, Forskning, Medicinstuderende, Forskningsophold
Uddannelsesministeriet på DenOffentlige.dk Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Aktivitet: Artikler: 70 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.03.20 Uddannelse
  Frist for kvote 2-ansøgninger bliver udsat en uge

  Uddannelses- og Forskningsministeriet har besluttet at udskyde fristen for at søge om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2 med en uge. Ny frist er søndag den 22. marts 2020 kl. 12.

 • 04.03.20 Uddannelse
  Ny kampagne: Vælg en uddannelse med mening

  Vores velfærdssamfund får brug for flere kompetente hænder i fremtiden. Derfor er der brug for, at flere af de ca. 90.000 unge, der hvert år søger ind på en videregående uddannelse, vælger en professionsbacheloruddannelse.

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.