Folkemødet bliver en forening

Folkemødet har vokset sig for stort til Bornholms Regionskommune, og derfor flytter kommunalbestyrelsen Folkemødet ud af kommunens hænder og over i en nystartet forening. Det skriver netavisen Altinget.

”Det har aldrig været meningen, at Folkemødet skulle være et kommunalt projekt. Det startede i kommunen, men nu er det blevet så stort, at det skal ud og stå på egne ben. Derfor kigger vi på en foreningskonstruktion, som kan give det et liv, hvor det kan udvikle sig,” siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), til Altinget.
Der er to hovedårsager til kommunens træk, fortæller borgmesteren.

Skal du til Folkemøde 2016?

Brug DenOffentlige aktivt til jeres events før, under og efter Folkemødet. Kontakt Claus Grønborg for at høre mere om, hvordan i kan udgive artikler, booke oplægsholdere eller hyre ordstyrere i et mediesamarbejde med DenOffentlige. 

Følg også Folkemøde 2016 på temasiden her.

Den ene er at udvikle den forretningsmæssige del af Folkemødet, så der kan skabes økonomi til at udvikle arrangementet. Den anden årsag er, at arbejdet med at inddrage frivillige ligger bedre i foreningsregi.
”Ingen af de to ting er kommunale spidskompetencer. Så ved at danne en forening med en bestyrelse har vi mulighed for at få nogle mennesker ind med forskellige kompetencer – for eksempel på frivilligområdet, det organisatoriske, politiske, juridiske og økonomiske,” siger Winni Grosbøll.
Ikke mindst økonomien spiller en stor rolle. I de år, Folkemødet har eksisteret, er økonomien i arrangementet firdoblet fra knap 2,5 millioner kroner i 2011 til næsten 10 millioner kroner i budgettet for i år.
”Så længe Folkemødet ligger under en kommune, kan man ikke tjene penge, og det vil sige, at det er svært at generere indtægter, der kan betale for de stigende udgifter, vi har. Det er noget af det, man kan kigge på i en forening,” siger Winni Grosbøll.
Hun peger på, at en forening for eksempel kan hente penge ind på salg af øl og mad under Folkemødet.
”Roskilde Festival tjener en del af sine penge på ølsalget. Og det er noget, vi har skelet til. For der løber rigtig mange penge igennem Folkemødet. De kommer bare ikke organisationen Folkemødet til gode,” siger Winni Grosbøll til Altinget og fortsætter:
”Til gengæld har organisationen alle udgifterne til Folkemødet. Så hvis man bare kunne få en promille ind, kunne man udvikle arrangementet og skabe en festival, der kunne vokse år for år.”
Ændringerne træder i kraft efter sommer og får dermed ingen betydning for Folkemødet 2016.

Emneord: Folkemødet, Folkemøde 2016, Bornholms Kommune, Winni Grosbøll
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.

 • 16.06.16 Infrastruktur
  Stor vestjysk offensiv for bedre infrastruktur

  Erhvervslivet, organisationer og vestjyske politikere fra både byråd og Folketinget styrker nu indsatsen for at forbedre infrastrukturen i landsdelen. Det handler om at forbinde Herning via Ringkøbing til Hvide Sande med den længe ønskede 2+1-vej.

 • 12.06.16 Ledelse
  New Public Management hudflettes på Folkemødet fredag

  Direktør i Region Hovedstaden Hjalte Aaberg og borgmester i København Anna Mee Allerslev kommer i tal-ilden. Redaktør på DenOffentlige, Henrik Hjortdahl, kommer med sine bud på bedre offentlige ledelse i fremtiden.

 • 09.09.14 Politik
  Hvad skal Bornholm satse på for fremtiden?

  Bornholms Regionskommune er gået sammen med Realdania om at udvikle en visionsplan, der kan danne et realistisk grundlag for øens fremtid. Udviklingsarbejdet er del af Realdanias initiativ Yderområderne på forkant med omstillingen. Udover Bornholms Regionskommune samarbejder Realdania også med fire andre kommuner i yderområderne om at udvikle nye, strategiske visionsplaner.