Foto: Søren Svendsen

Folkemødet oplever et boost i fælles events

3000 indmeldte events til Folkemødet 2018 er mange, men faktisk er det lidt færre end i 2017, hvor der blev holdt knap 3300 events. Arrangørerne er blevet bedre til at samarbejde og nye temascener og -områder viser vejen.

For første gang melder Folkemødet ikke om flere, men om lidt færre events i det store program. Og ser man på tilbagemeldingerne fra deltagerne fra de tidligere år, skal den lille opbremsning ses som en positiv udvikling, siger Katrine Nielsen, kommunikations-og programchef for Folkemødet.

”Vi holder 3000 events på fire dage og på Folkemødet skal deltageren ofte vælge mellem mere end 100 events i timen. Det kan være lidt overvældende og mange deltagere har efterspurgt et Folkemøde med færre gentagelser og bedre overblik. Det får de i år,” siger Katrine Nielsen.


Flere samarbejder om fælles events

Frem mod Folkemødet 2018 har Foreningen Folkemødet opfordret arrangører til at samarbejde om events i stedet for at oprette hvert sit event om samme emne. Resultatet er bl.a. en række nye temascener og syv nye temaområder, som skal hjælpe deltagerne med at finde vej til debatterne. Og i det hele taget viser en analyse af årets program, som Operate har lavet for Foreningen Folkemødet, at langt flere samarbejder.

”Der er lidt flere arrangører og lidt færre events. Vi ser, at næsten hver fjerde event er lavet i samarbejde mellem to eller flere arrangører. Dertil kommer flere fælles telte og scener. Det tyder på, at arrangørerne i stigende grad går sammen om at dele telte og skabe events,” siger Anthon A. Nødskov, kommunikationskonsulent og ansvarlig for Folkemødeanalysen.

”Vi er glade for den udvikling, fordi samarbejderne giver deltagerne et bedre program og også er gode for arrangørerne,” uddyber Katrine Nielsen: ”Arrangørerne deles om udgifterne og forberedelserne samtidig med at de styrker samarbejdsalliancer som giver dem værdi i deres arbejde resten af året. Og så bliver det lettere for dem at tiltrække de vigtigste debattører.”

144 folketingsmedlemmer er Folkemødets rockstjerner

Spørger man deltagerne på Folkemødet, er folketingspolitikerne nogle af de vigtigste debattører. De er også massivt tilstede på Folkemødet 2018, konstaterer Anthon A. Nødskov:

"144 medlemmer af Folketinget står på scenen i løbet af de fire dage, herunder alle partilederne, der hver især deltager i mindst 5 debatter. Deltagerne søger ofte netop debatterne med populære politikere, som er Folkemødets helt store rockstjerner.”

Fakta:

Folkemødeanalysen

  •   dokumenterer den politiske festivals udvikling år for år
  •   foretages hvert år af det digitale kommunikations- og adfærdsbureau, Operate, i samarbejde med Foreningen

Folkemødet foretages i 2018 for femte gang 

 

Emneord: 130618, 240518, Folkemøde, Folkemøde 2018, OPS, Operate, Folkemødeanalysen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også