Foto: Shutterstock

Folketingsmedlem bekræftet smittet med coronavirus

Det er blevet bekræftet, at et folketingsmedlem er testet positiv for coronavirus.

Det oplyser B.T., der har fået det bekræftet via et Facebook-post.

Socialdemokraten Bjørn Brandenborg skriver:

”Jeg er testet positiv for corona. Onsdag morgen bemærkede jeg milde symptomer – lidt snotnæse og kriller i halsen. Jeg tog ingen chancer, så jeg tog hjem og arbejdede derfra. I dag har jeg fået svar på min test, og den er positiv”. 

Bjørn Brandenborg er Socialdemokratiets forskningsordfører og uddannelsesordfører, såvel som formand for Skatteudvalget.

Tager ingen chancer

Han bliver dermed væk fra Folketingets åbning tirsdag for at være på den sikre side.

Han ønsker ikke at uddybe ydereligere, da han ikke mener, at det er en ”stor historie”, da tusindvis af danskere har været ramt af smitten. 

”Jeg vil slukke min telefon, lægge mig under dynen, og så har jeg ikke yderligere kommentarer. Pas på hinanden, og så ses vi på den anden side,” skriver han på Facebook.

Han forsikrer også om, at han har været i dialog med smittesporingsenheden hos myndighederne, og han har kontaktet sine nærmeste.

Bjørn Brandenborg er dermed det første medlem af Folketinger, der er bekræftet smittet.

Statens Serum Institut har fredag oplyst, at 536 er registeret smittet det senest døgn.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.