Foto: Shutterstock

Folketingsmedlem bekræftet smittet med coronavirus

Det er blevet bekræftet, at et folketingsmedlem er testet positiv for coronavirus.

Det oplyser B.T., der har fået det bekræftet via et Facebook-post.

Socialdemokraten Bjørn Brandenborg skriver:

”Jeg er testet positiv for corona. Onsdag morgen bemærkede jeg milde symptomer – lidt snotnæse og kriller i halsen. Jeg tog ingen chancer, så jeg tog hjem og arbejdede derfra. I dag har jeg fået svar på min test, og den er positiv”. 

Bjørn Brandenborg er Socialdemokratiets forskningsordfører og uddannelsesordfører, såvel som formand for Skatteudvalget.

Tager ingen chancer

Han bliver dermed væk fra Folketingets åbning tirsdag for at være på den sikre side.

Han ønsker ikke at uddybe ydereligere, da han ikke mener, at det er en ”stor historie”, da tusindvis af danskere har været ramt af smitten. 

”Jeg vil slukke min telefon, lægge mig under dynen, og så har jeg ikke yderligere kommentarer. Pas på hinanden, og så ses vi på den anden side,” skriver han på Facebook.

Han forsikrer også om, at han har været i dialog med smittesporingsenheden hos myndighederne, og han har kontaktet sine nærmeste.

Bjørn Brandenborg er dermed det første medlem af Folketinger, der er bekræftet smittet.

Statens Serum Institut har fredag oplyst, at 536 er registeret smittet det senest døgn.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.