Forældre aftaler selv dagplejens åbningstider

I Hedensted Kommune kan forældre og dagplejer nu løbende ændre åbningstider, så de får større fleksibilitet.

Forældres behov for pasning er ofte forskellig. Nogle har brug for faste tider, andre for mere fleksibilitet.

I en forsøgsperiode på to år afprøver Hedensted Kommune derfor en ny model, hvor den enkelte dagplejers åbningstider aftales i dialog mellem dagplejeren og forældrene.

De eneste krav er, at dagplejeren maksimalt har åbent 48 timer pr. uge i gennemsnit, og at timerne ligger mellem kl. 6.00 og 17.00. I særlige tilfælde kan åbningstiden udvides til kl. 18.00.

Åbningstiderne aftales i dialog mellem forældre og dagplejeren. De afklarer selv, om det skal ske på et egentligt møde eller om forældrene hver især giver udtryk for deres ønsker og behov til dagplejeren, som så koordinerer.

Ændringer af åbningstiderne kan ske løbende, dog minimum for en måned af gangen. Hvis der er brug for ændret tid en enkelt dag, er det også noget man kan aftale. Blot man holder sig indenfor dagplejerens samlede åbningstid på gennemsnitlig 48 timer pr. uge.

”Med den nye ordning imødekommer vi forældrenes behov for en mere fleksibel dagpleje. Man kan sige, at vi tager det bedste fra to verdener; vuggestuen med fleksibilitet ift. åbningstider og dagplejens trygge nærmiljø”, fortæller Ole Vind, formand for Udvalget for Læring. 

Forælder Janni Varberg, der er mor til Josephine på 2 1/2 og Jonathan på 1 år ser frem til den større fleksibilitet:

Som butiksuddannet og jobsøgende er den fleksible åbningstid en kæmpe fordel for mig. Jeg vil kunne søge jobs med skiftende arbejdstider, hvor jeg én dag møder sent og en anden dag tidligt.”

Ordningen starter i februar og fortsætter til og med 2015. Ordningen evalueres løbende gennem tilfredshedsundersøgelser. Kun 1 ud af kommunens 208 dagplejere har valgt ikke at være med i den nye ordning.

Emneord: Dagpleje, Åbningstider, Forældre, Forældreinddragelse, Ole Vind, Janni Varberg
Hedensted Kommune på DenOffentlige.dk Hedensted Kommune
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 31.05.18 Infrastruktur
  Forældre taler for lidt med deres børn om ulovlig billeddeling

  Forældre forstår og interesserer sig ikke nok for, hvad deres børn kommunikerer om på de sociale medier. Det viser en undersøgelse af unges forhold til cybercrime i Odense Kommune. Forældre kan ellers være en nøgle til sund digital adfærd, der kan hindre ulovlig billeddeling, peger undersøgelsen på.

 • 25.01.18 Velfærd
  Ny lov: Nu får begge forældre ret til sorgorlov

  Hvis et barn dør kort efter fødslen, skal begge forældre have ret til sorgorlov. Det har Folketinget i dag vedtaget.

 • 03.10.14 Politik
  Bred politisk aftale fremtidssikrer adoptioner i Danmark – for børnenes skyld

  Socialminister Manu Sareen har netop indgået en bred politisk aftale om fremtidens adoptionssystem. Fremover skal staten spille en større rolle i forhold til at sikre gode adoptioner til børnenes bedste. Det sker gennem klare krav og rammer, et skærpet tilsyn og en økonomisk håndsrækning til organisationerne.

 • 18.06.14 Velfærd
  Kommuner og skoler styrker indsatsen for at sikre bedre inklusion

  Kommunerne arbejder fortsat med at opfylde målsætningen om inklusion, hvor flere elever skal være en del af den almindelige folkeskole. Ny statusanalyse viser, at der er et stort fokus på at klæde lærerne på til at undervise flere børn med særlige behov og på at skabe fællesskab og ejerskab til inklusion.

 • 03.04.14 Velfærd
  Danskerne er blevet gladere for folkeskolerne og børnehaverne

  Elever og forældre er blevet mere tilfredse med folkeskolerne, forældre med børn i dagtilbud er endnu gladere for tilbuddene, og tilfredsheden hos hjemmehjælpsmodtagere ligger stadig højt. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Økonomi- og Indenrigsministeriet har fået foretaget af brugernes tilfredshed med velfærdsydelserne.