Forbeholden modtagelse af nye anbefalinger til sundhedsvæsnet

- Der er brug for en gennemgribende ændring af sundhedsvæsenets grundlæggende strukturer, hvis vi for alvor skal løfte kvaliteten af patienternes behandlingsforløb, mener Camilla Hersom fra Danske Patienter.

Hjælpen til syge skal strammes op, så flere behandles i nærmiljøet og undgår indlæggelser. Det er fokus i en rapport, der med i alt 20 anbefalinger lægger op til, hvordan det nære sundhedsvæsen kan styrkes til gavn for patienterne.

Blandt andet skal børn og unge med psykiske lidelser have mere støtte. Og så skal samarbejdet på tværs af kommuner og regioner øges ved at have flere fælles og koordinerede indsatser.


Udvalget består af repræsentanter fra Danske Regioner, KL og staten. Anbefalingerne bliver et fundament for et politisk udspil, der kommer til efteråret.

Allerede nu er sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) positiv.

- Vi har fået et bredt katalog over indsatser, der vil sikre mere inddragelse af patienten, bedre sammenhæng i udredning, behandling og rehabilitering - og i sidste ende en større tryghed og tilfredshed for den enkelte patient.

- Vi har ikke kunnet blive enige om alt. Men mange af anbefalingerne vil blive omsat til konkret politik på den anden side af sommerferien, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er særligt i overgangene mellem patientens egen læge, sygehuset og de kommunale tilbud, at patienterne risikerer at blive tabt mellem to stole. Det kan forværre sygdom og skabe utryghed.

Derfor er det ifølge udvalget vigtigt at få styr på området.

Den holdning deles af flere organisationer, men de frygter, at anbefalingerne er for ukonkrete.


- Der er brug for en gennemgribende ændring af sundhedsvæsenets grundlæggende strukturer, hvis vi for alvor skal løfte kvaliteten af patienternes behandlingsforløb. 

- Her er anbefalingerne simpelthen for svage, siger Camilla Hersom, formand for Danske Patienter, i en pressemeddelelse.

Samme melding lyder fra lægerne. Her kalder man det en positiv vision. Dog er der behov for handling, hvis det hele ikke bare skal falde til jorden.

- Rapporten bærer tydeligt præg af, at man om bordet ikke har kunnet blive enig om at foreslå tiltag, som er konkrete nok til, at de faktisk kan føres ud i livet, siger Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing.

- Den er lavet på baggrund af embedsmandsarbejde. Hvis ikke der kommer politisk handling, så bliver intet af det til noget. Derfor er der risiko for, at mange forslag blot bliver på skrivebordet eller kommer direkte i skuffen.

/ritzau/

Emneord: Danske Patienter, Camilla Hersom, Anbefalinger, Nære Sundhedsvæsen, Det Nære Sundhedsvæsen, Sundhedsvæsnet, Patientstøtte, Patientsikkerhed, Fremtidens hospitaler, Sundhedsministeriet, Ellen Trane Nørby, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening, 260617
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

  • 30.03.20 Sundhed
    150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

    Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

  • 25.03.20 Kommunalt
    Jobcentrene er klar til at hjælpe borgere og virksomheder i krisen

    Mange tusinde danskere har mistet deres arbejde på grund af krisen. De skal hjælpes hurtigt videre og gerne til nogle af de områder, der mangler hænder lige nu. Tag fat i det lokale jobcenter, lyder anbefalingen til både virksomheder og ledige.

  • 24.03.20 Kommunalt
    Det kommunale Danmark arbejder

    KL skønner, at ca. 200.000 kommunalt ansatte møder på arbejde hver dag trods coronakrisen. Derudover arbejder et stort antal hjemmefra. Ny kampagne sender en stor tak til medarbejderne for deres helt nødvendige indsats.

  • 22.03.20 Kommunalt
    Ny aftale med de faglige organisationer giver fleksibilitet og hurtighed

    KL og de faglige organisationer på det kommunale område har indgået en aftale, der sikrer fleksibilitet i denne ekstraordinære tid med coronavirus.

  • 06.03.20 Kommunalt
    KL aflyser Kommunalpolitisk Topmøde 2020

    For at inddæmme smitterisikoen ved coronavirus opfordrer sundhedsmyndighederne alle til at udskyde eller aflyse arrangementer med mere end 1000 deltagere. Det får også betydning for en række af KL’s arrangementer, bl.a. Kommunalpolitisk Topmøde, som aflyses.