Forbruget af antibiotika i svinestaldene falder fortsat

De danske svineproducenter reducerede i 2019 forbruget med knap tre procent i forhold til året før, og kampen mod resistensproblemet fortsætter, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Danmark er globalt i front med en ambitiøs antibiotikapolitik, og i 2019 fortsatte forbruget i svinestaldene nedad. Forbruget faldt med 2,7 procent. Det viser nye tal fra Fødevarestyrelsen. Tallene viser også, at de danske landmænd har mindsket forbruget af antibiotika til svin med 15,5 procent fra 2014 til 2019.

Det er helt i tråd med de politiske mål. I efteråret satte fødevareminister Mogens Jensen sammen med partierne i forligskredsen bag Veterinærforlig III et mål for reduktion af antibiotikaforbruget til grise med to procent om året fra 2019 til 2022.

- Stor ros til landmændene for fortsat at skrue ned for antibiotikaen. Også fremover skal vi sikre et mere ansvarligt forbrug af antibiotika og fokus på alternativer, så færre dyr behandles med antibiotika. Risikoen ved et højt forbrug af antibiotika er, at bakterierne kan blive resistente, så antibiotika ikke længere vil være effektiv, når vi skal bruge det, siger Mogens Jensen. 

- Hvis vi vil mindske risikoen for udvikling af resistens, så skal forbruget af antibiotika til dyr endnu længere ned. Derfor skal vi fortsat være meget ambitiøse, men det er også vigtigt, at syge dyr bliver behandlet, når det er nødvendigt, siger Mogens Jensen.

Miljøministeriet på DenOffentlige.dk Miljøministeriet
Aktivitet: Artikler: 166 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.10.20 Bæredygtighed
  36 nye bud på fremtidens grønne miljøteknologier

  Ny grøn teknologi er nødvendig for, at vi kan løse mange af de klima- og miljøudfordringer, vi står overfor. Med 77 millioner kroner i støtte fra MUDP er 36 store og små miljøprojekter nu klar til at udvikle innovative miljøteknologiske løsninger på nogle af samfundets miljø- og klimaudfordringer.

 • 26.10.20 Bæredygtighed
  EU-støtte skubbede fire idéer i gang: Nu er de en del af landbrugets grønne revolution

  Fire forsøgsprojekter med udnyttelse af grøn biomasse blev i 2016 sat i gang med 6 mio. kr. fra EU’s Regionalfond. De er nu en del af landbrugets omstilling mod mere bæredygtighed, og et af projekterne er blevet til Danmarks første græsproteinfabrik.

 • 26.10.20 Bæredygtighed
  Bred politisk aftale sikrer betydelig mere kabellægning af højspændingsledninger

  Rundt om i landet kan man se frem til langt færre højspændingsledninger i landskabet. Partierne bag PSO-aftalen er blevet enige om nye retningslinjer for udmøntning af puljen til kabellægning, der sikrer betydeligt færre luftledninger og langt flere elkabler i jorden.

 • 22.10.20 Bæredygtighed
  Slut med flere eller større havbrug i Danmark

  Vandmiljøet er i krise, og havet skal ikke være en skraldespand. Miljøminister Lea Wermelin fremsætter nu to nye lovforslag, der skal beskytte vandmiljøet. Det skal være slut med udvidelse af havbrugsproduktion gennem kompensationsopdræt, og der skal føres mere effektivt tilsyn med havbrugene.

 • 22.09.20 Bæredygtighed
  Staten har købt Krølle Bølles barndomshjem

  Naturstyrelsen har overtaget den østlige del af klippeknuden Langebjerg ved Sandvig på Bornholm – også kendt som trolden Krølle Bølles barndomshjem. Overtagelsen betyder, at naturen bliver bundet bedre sammen til glæde for vilde dyr og planter, og snart kan du også nyde hele det smukke område fra en sammenhængende vandresti.