Forenklingsudvalget går den forkerte vej

Forenklingsudvalget risikerer at komplicere erhvervsfremmeindsatsen frem for at forenkle den, siger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Forenklingsudvalget har netop givet deres anbefalinger til, hvordan regeringen kan forenkle systemet for erhvervsfremme. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) bakker op om intentionen om en forenkling, men ser anbefalingerne som den forkerte vej at gå:

Hvis regeringen vælger at følge anbefalingerne, risikerer vi at ende med en model, der komplicerer frem for at forenkle. Ved at introducere en helt ny fjerde aktør ud over kommuner, regioner og stat opnås det modsatte af intentionen – det lyder efter min mening både tungt og bureaukratisk. Så lad os forenkle ved at bygge videre på det, der virker, i stedet for at mudre billedet yderligere.


Der er et demokratisk underskud i den foreslåede model. I dag er det regionerne, der har det politiske ansvar for at drive den vækstrettede indsats regionalt. Hvem har det i den foreslåede model? Er det embedsmændene? Eller er det virksomhederne? Regionale erhvervshuse uden reel indflydelse til de regionale politikere giver simpelthen ikke mening!


En anbefaling går på at centralisere dele af systemet ved bl.a. at flytte strukturfondsmidler til staten. Det rimer dårligt på et Danmark i balance, fordi det bliver svært at tage hensyn til regionale forskelle med en one size fits all-model. Jeg frygter, at det vil gå ud over de stærke regionale partnerskaber, vi har i dag mellem virksomheder, vidensinstitutioner og det offentlige, hvor vi samler kræfter som at løfte virksomhedernes innovation og anvendelse af ny teknologi.


Gode betingelser for erhvervslivet handler om meget mere end rådgivning af den enkelte virksomhed. Det handler også om, at virksomhederne kan få medarbejdere med de nødvendige kvalifikationer, at de kan samarbejde med forskningsmiljøer, og at den trafikale infrastruktur gør det muligt at få varer og services rundt uden at spilde timer i kø på vejene. Med andre ord kræver det et blik for den overordnede ramme, og derfor er det problematisk, hvis regionerne ikke fremover får en mulighed for at sikre sammenhæng på tværs.

Læs hele rapporten fra Forenklingsudvalget

For yderligere oplysninger:

Sophie Hæstorp Andersen via Region Hovedstadens pressevagt på tlf: 70209588

Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.