Forhandling om overenskomst til HK-ansatte brudt sammen

For anden gang på en uge har Dansk Erhverv og HK Handel forladt forhandlingslokale uden aftale.

Et nyt forsøg på at nå en aftale om nye overenskomster til 186.000 medarbejdere på butiks-, kontor- og lagerområdet er torsdag aften endt uden resultat. 

Det skriver HK/Danmark i en pressemeddelelse sent torsdag aften. 

Parterne havde forhandlet siden torsdag eftermiddag og måtte efter ni timer gå fra hinanden.


- For få timer siden troede jeg, at vi ville nå til en aftale. Så jeg er overrasket over, at vi måtte forlade lokalet uden en løsning, siger Simon Tøgern, formand i HK/Privat. 

Det er anden gang inden for en uge, at parterne afbryder forhandlingerne. Første gang blev forhandlingerne afbrudt efter halvandet døgn lørdag 18. februar. 

Forhandlingerne drejer sig om henholdsvis en butiksoverenskomst, der forhandles af Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Handel, og en funktionæroverenskomst, som forhandles af Dansk Erhverv og HK/Privat og HK Handel. 

Der er ikke aftalt en ny dato for at genoptage forhandlingerne. 

- Karakteren af den uenighed, vi havde, er rimelig principiel. Hvis den stadig er der, så handler det ikke om at mødes igen. Så er vi lige vidt, siger Simon Tøgern fra HK/Privat. 

Han vil ikke nærmere ind på, hvad uoverensstemmelsen drejer sig om. 

- Vi har forhandlet i en god tone og i fortrolighed, så det synes jeg ikke, at jeg skal fortælle om. Vi vil gerne fastholde et godt og tillidsfuldt forhold på trods af de her uenigheder, siger han. 

/ritzau/

Emneord: Overenskomstforhandlinger, Dansk Erhverv, HK Privat, HK, Simon Tøgern, 240217
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.03.20
  OK20: Ny overenskomst for vikarer

  FOA og Vikarbureauernes Brancheforening har tirsdag skrevet under på aftale, som giver vikarer på plejeområdet mere i løn og pension.

 • 05.03.18 Politik
  15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

  De statslige fagforbund varslede fredag konflikt på op mod 150 statslige arbejdspladser. Det betyder at ca. 15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes parterne at finde en løsning i Forligsinstitutionen

 • 19.12.17 Politik
  ”Løngab” og julemanden er ens

  Hvis du tror på julemanden, så er der også en chance for, at du tror på et ”løngab” på det statslige arbejdsmarked. Men de er begge illusioner og i denne artikel vil illusionen om et "løngab" briste for dig....

 • 12.12.17 Politik
  Ingen lønfest blandt de offentligt ansatte

  Det er ganske enkelt noget sludder, når Sophie Løhde påstår at lønudviklingen i det offentlige er løbet løbsk. Finansministeriet har nemlig selv været med til at lave en aftale der sikrer, at lønnen hhv. i det offentlige og private følger hinanden..

 • 08.11.17 Politik
  Sikring af reallønnen, rettigheder og mulighed for fritvalg

  Her er de krav, som OAO-Stats repræsentantskab har udtaget til de kommende overenskomstforhandlinger på statens område i 2018.