Formand om fyringer i Region Sjælland: Kan ikke komme bag på nogen

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) undrer sig over borgerlig kritik af sygehusfyringer og afviser politisk indblanding.

Sjælland: Regionsrådsformand Heino Knudsen kommer ikke til at bede sygehusene om et nyt forslag til en spareplan, der ser meget anderledes ud, end de spareplaner, der ligger på bordet nu. 

Dermed afviser Heino Knudsen også Venstre, De Konservative og De Radikales krav om, at afvise sygehusenes spareplaner, der lægger op til at nedlægge cirka 600 stillinger på sygehusene i den kommende tid. Ifølge de tre partier strider sygehusfyringerne mod intentionerne i budgettet for 2019, politikerne har vedtaget. Her lægges der op til at friholde de hårdt pressede medicinske afdelinger og psykiatrien, ligesom kernefunktionerne på sygehusene så vidt muligt skal friholdes. 

Regionerne har deres egen sektion

Regionerne spiller en central rolle for hele sundhedsområdet. Derfor samler vi alle historier om og fra regionerne og sundhedsområdet på en selvstændig sektion lige her.

Ifølge Heino Knudsen lægger nedskæringerne dog i videst muligt omfang også op til at friholde netop de medicinske afdelinger og psykiatrien. 

- I de planer, vi har fået forelagt, vil de medicinske afdelinger blive ramt mindst muligt af stillingsnedlæggelser, og i psykiatrien er det kun i ledelsen, at der sker reduktioner, siger Heino Knudsen. 

Han undrer sig over, at de tre partier kommer med kritik af spareplanerne nu og ikke tidligere, når de har været på politikernes bord: 

- Der er jo ingen, der ønsker at skulle fyre en eneste medarbejder på sygehusene. Men det kan ikke overraske nogen, at når vi politikere vedtager at spare én procent på budgetterne næste år, og sygehusene samtidig har et underskud på 125 millioner kroner i år, at det må give personalereduktioner. 

Lønomkostninger er den absolut største post på sygehusenes budgetter, siger Heino Knudsen, der understreger, at han er åben over for alternative forslag til besparelser. 

Han afviser dog, at VKR’s ønske om, politikerne skulle inddrages tættere i de konkrete spareplaner, herunder hvor mange der skal fyres. Et ønske som SF deler: 

- Alle partier, undtagen Enhedslisten, har været med til at vedtage en politik, hvor sygehusenes ledelser får så meget ansvar over deres budgetter som muligt. Det er dem, der arbejder ude i marken og ved, hvordan det her bedst effektueres. Havde de (VKR og SF, red.) forventet, at vi skulle sidde med og pege på, hvem der skulle fyres og ikke fyres ude på sygehusene?, spørger formanden retorisk. 

Han giver heller ikke meget for, at VKR ville hente en del besparelser hjem ved at tage hul på en bufferpulje i næste års budget på 80 millioner kroner: 

- Hvis nogle partier ønsker at genåbne budgettet, må de indkalde os andre. Men at tage penge fra bufferpuljen er som at tisse i bukserne. Bufferpuljen i år er på 50 millioner, og den har vist sig at være helt utilstrækkelig, siger Heino Knudsen.

 

Emneord: Besparelser, Offentlige fyringer, Region Sjælland, Heino Knudsen, Regionerne, Sundhedsområdet, 311018
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.08.19 Social
  Tillidsfolk i København: Socialområdet nærmer sig nedsmeltning

  Nedskæringerne på socialområdet i Københavns Kommune vil gøre ’uoprettelig skade’, advarer fem faggrupper nu i et fælles opråb til politikerne.

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.