Forsker med en stærk stemme i den offentlige debat bliver institutleder på Aalborg Universitet

Det er en anerkendt forsker med bred videnskabelig erfaring og en stærk stemme i den offentlige debat, der 15. august vender hjem til Aalborg Universitet (AAU) som ny leder af Institut for Politik og Samfund.

Michael Baggesen Klitgaard kommer fra en stilling som professor i velfærdsstudier og offentlig politik ved Institut for Statskundskab på SDU. Han har en ph.d. i offentlig politik og en kandidatgrad i politik og administration fra AAU. Michael Baggesen Klitgaard er en anerkendt forsker med et CV, der tæller flere prestigefyldte formandskaber og ansættelser som gæsteforelæser og professor på danske og udenlandske universiteter. Ligeledes er han en aktiv skribent i medierne med en fast klumme i Altinget.

Leder med blik for den universitære virkelighed

"Michael Baggesen Klitgaard deler fakultetets dagsorden om arbejde med kvalitet i forskning, undervisning, vidensamarbejde og administration. Han har et godt blik for den universitære virkelighed, vi står i. Og sidst men ikke mindst har han en stærk ambition om i samarbejde med medarbejderne at etablere et stærkt Institut for Politik og Samfund. Det er en viden, erfaring og tilgang til opgaveløsningen, som vi glæder os meget til at få bragt i spil," siger Rasmus Antoft, dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Michael Baggesen Klitgaard glæder sig til at vende hjem til Aalborg, og til Institut for Politik og Samfund, som i hans optik varetager en vital funktion i et demokratisk samfund.

"Det, vi beskæftiger os med, er at belyse de nationale og internationale vilkår, der sætter rammerne for vores samfund, og de mennesker der lever i dem. Det gør vi fra mange forskellige vinkler, og vi belyser både fortiden og samtiden - forhåbentlig til gavn for fremtiden. Vi kan og skal bidrage til at vedligeholde et stærkt demokratisk samfund, og det skal vi gøre med kritiske og robuste analyser," fortæller Michael Baggesen Klitgaard.

Skal turde stille de store og svære spørgsmål

"AAU og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet sætter en ære i at være relevante for samfundet, men også i at være videnskabeligt relevante. Det sidste kræver, at man også tør stille de store og svære spørgsmål, der måske ikke kommer et håndgribeligt produkt ud af i morgen, men som er vigtige at få svar på, og en dag kan vise sig uvurderlige at have viden om," siger Michael Baggesen Klitgaard.

Og udgangspunktet for at instituttet kan indfri netop det potentiale, er i høj grad på plads, mener han.

"Institut for Politik og Samfund er en stærk konstruktion med allerede veletablerede forskningsmiljøer og en bred portefølje af uddannelser. Instituttet er godt igennem første fase af en sammenlægningsproces, og jeg glæder mig til sammen med instituttets medarbejdere at finde ud af, hvor vi som institut skal placere os, hvad vi er fælles om på tværs af fagmiljøerne, og hvordan vi kan realisere instituttets store potentialer yderligere."

Michael Baggesen Klitgaard bor i Odense med sin kone som er lærer og projektleder. Sammen har de tre børn.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også