Forskere: Danmark og Storbritannien fører an i kamp for klimaet

Ny rapport fra britiske forskere roser dansk indsats med hensyn til nøgleteknologier og fornyelse.

Danmark, Storbritannien og Canada ligger i top, når det handler om at implementere de indgreb, der bekæmper klimaforandringer. Det viser en ny rapport fra forskere i London.

Rapporten er blevet offentliggjort, mens delegerede fra over 190 lande er samlet i Polen ved FN's 24. klimakonference.

- Vi har undersøgt, hvordan verden gør fremskridt med hensyn til at indføre de fem nøgleteknologier og indgreb, som er nødvendige for at begrænse klimaforandringerne til to grader celsius. 

Det siger Iain Staffell fra det britiske Imperial College, som har fået stillet opgaven af energigruppen Drax.

Bæredygtighed på DenOffentlige

Vi samler de væsentlige historier om bæredygtig omstilling her.

- Undersøgelserne har vist, at Danmark, Storbritannien og Canada er førende, tilføjer han.

De nye teknologier er blandt andet ren energi, elbiler og effektivt udnyttelse af energi i de enkelte husstande.

Rapporten fremhæver, at Danmark i elsektoren kraftigt har reduceret CO2-udslip og bevæger sig væk fra brug af fossile brændstoffer med installering af vedvarende energi. 

Briterne har investeret stort i offshore vindparker og planlægger at udfase anvendelsen af kul til energiproduktion i 2015.

Canada har også investeret stærkt i vedvarende energi og opfører faciliteter, der kan opfange og lagre CO2.

I rapporten blev der undersøgt fremskridt i 25 større lande - deriblandt alle G7-lande samt Briks-landene (Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika), som tilsammen repræsenterer 80 procent af verdens befolkning og 73 procent af verdens CO2-udslip. 

FN's generalsekretær, António Guterres, sagde ved den officielle åbning af FN's klimakonference i Katowice mandag, at klimaforandringer og global opvarmning er det absolut største problem, verden står over for.

I sidste uge viste en anden rapport fra Den Meteorologiske Verdensorganisation, WMO, at verden har kurs mod en temperaturstigning på tre til fem grader i dette århundrede.

Det er langt over det mål på to grader, som størstedelen af verdens lande i Paris-aftalen er blevet enige om at arbejde for.

/ritzau/Reuters

Emneord: COP24, FN's Klimapanel, Bæredygtig omstilling, Bærdygtighed, Klimaforandringer, Forskning, Rapporter, 061218
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 06.12.18 Social
  Den Sociale Investeringsfond er vedtaget: 80 mio kr til helhedsindsats

  Ny social investeringsfond bliver styret af Folketingets interesser og skal med en bevilling på 80 millioner skabe nyt marked for sociale investeringer på et område, der årligt koster 100 milliarder kroner.

 • 28.11.18 Sundhed
  Regioner støtter uafhængig forskning

  7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.

 • 30.10.18 Sundhed
  Dokumenteret effektiv stressbehandling bringer syge tilbage i job

  Stress-forskernes behandlingsmetoder hjælper danskere tilbage til hverdagen - så effektivt, at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler at flere kommuner bruger metoden, som er udviklet på Københavns Universitet..

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.