Foto: Shutterstock

Forskere jubler over dansk corona-vaccine: “En af de bedste vacciner i verden”

En dansk vaccine mod covid-19 er klar til afprøvning på mennesker.

Det er lykkedes forskere fra Københavns Universitet i samarbejde med en række virksomheder at færdigproducere en vaccine mod covid-19, der er klar til test. 

Det skriver DR.dk.

Vaccinen er klar til at blive testet på mennesker, og det er, i følge Adam Sander, som er lektor på Københavns Universitet og leder i vaccinefirmaet Adaptvac, der har stået i spidsen for vaccinen, et kæmpe skridt mod en vaccine.

“Vi tror, at vi har en af de bedste vacciner i verden,” slår han fast overfor DR, og hvis tingene arter sig som forskerne forventet, så vil de begynde at teste vaccinen på mennesker i januar 2021.

Anden danske vaccine

Det er kun fem dage siden, at vi kunne fortælle om en anden dansk vaccine, som også viser lovende resultater. 

Det er Statens Serum Institut, der har har udviklet en kandidat til vaccine mod COVID-19. Vaccinen har i den indledende udviklings- og testfase vist lovende resultater og er nu klar til at blive testet i mennesker. Det oplyste Sundheds- og Ældreministeriet i pressemeddelelse. 

Folketingets finansudvalg har bevilget 18,8 mio. kr. til Statens Serum Institut til at forberede de kommende kliniske testfaser af denne vaccinekandidat. 

”Det er vigtigt, at vi fra dansk side bidrager til udvikling og forskning i vacciner mod COVID-19, da det potentielt kan sikre Danmark adgang til et bredere udvalg af vacciner. Denne bevilling betyder, at de første kliniske testfaser kan gennemføres”, udtaler Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og uddyber:

“Efterfølgende skal vaccinen testes i stor skala, hvis den har potentialet til at blive godkendt. Men uanset hvad udfaldet af testene bliver, er udvikling af en vaccine på Seruminstituttet med til at øge vores viden om COVID-19 og ruste os bedre til udvikling af fremtidige virusvacciner mod fremtidige pandemier.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.