Foto: Shutterstock

Forskere jubler over dansk corona-vaccine: “En af de bedste vacciner i verden”

En dansk vaccine mod covid-19 er klar til afprøvning på mennesker.

Det er lykkedes forskere fra Københavns Universitet i samarbejde med en række virksomheder at færdigproducere en vaccine mod covid-19, der er klar til test. 

Det skriver DR.dk.

Vaccinen er klar til at blive testet på mennesker, og det er, i følge Adam Sander, som er lektor på Københavns Universitet og leder i vaccinefirmaet Adaptvac, der har stået i spidsen for vaccinen, et kæmpe skridt mod en vaccine.

“Vi tror, at vi har en af de bedste vacciner i verden,” slår han fast overfor DR, og hvis tingene arter sig som forskerne forventet, så vil de begynde at teste vaccinen på mennesker i januar 2021.

Anden danske vaccine

Det er kun fem dage siden, at vi kunne fortælle om en anden dansk vaccine, som også viser lovende resultater. 

Det er Statens Serum Institut, der har har udviklet en kandidat til vaccine mod COVID-19. Vaccinen har i den indledende udviklings- og testfase vist lovende resultater og er nu klar til at blive testet i mennesker. Det oplyste Sundheds- og Ældreministeriet i pressemeddelelse. 

Folketingets finansudvalg har bevilget 18,8 mio. kr. til Statens Serum Institut til at forberede de kommende kliniske testfaser af denne vaccinekandidat. 

”Det er vigtigt, at vi fra dansk side bidrager til udvikling og forskning i vacciner mod COVID-19, da det potentielt kan sikre Danmark adgang til et bredere udvalg af vacciner. Denne bevilling betyder, at de første kliniske testfaser kan gennemføres”, udtaler Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og uddyber:

“Efterfølgende skal vaccinen testes i stor skala, hvis den har potentialet til at blive godkendt. Men uanset hvad udfaldet af testene bliver, er udvikling af en vaccine på Seruminstituttet med til at øge vores viden om COVID-19 og ruste os bedre til udvikling af fremtidige virusvacciner mod fremtidige pandemier.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.