Forskere pålagt dobbelt tavshed om landbrugspakke

Forskere var pålagt total tavshed om arbejde til Landbrugspakken, afslører DR. En decideret hemmeligholdelsesklausul fulgte med opgaven fra ministeriet.

Som DR de sidste dage har beskrevet, så¨forbød regeringen forskere på Aarhus Universitet at lade offentligheden se de tal og beregninger, de leverede til Miljø- og Fødevareministeriet, i forbindelse med lanceringen af regeringens kontroversielle landbrugspakke.

Se flere historier om regeringskrisen her

Vi samler historierne om regeringskrisen på denne side. 

Men regeringen forbød universitetsforskerne mere end det. De måtte slet ikke udtale sig om sagen, skriver DR Nyheder. Det hele skulle være hemmeligt. Så hemmeligt, at hvis en folketingspolitiker eller journalist ringende, måtte de end ikke fortælle, at de var blevet pålagt ikke at sige noget.

Det bekræfter juraprofessor Sten Schaumburg-Müller nu, efter P1 Orientering har forelagt ham den kontrakt, som Miljø- og Fødevareministeriet bad Aarhus Universitet at skrive under på.

- Der er en hemmeligholdelsesklausul med. Forskerne må ikke sige noget offentligt om, at de har en udvidet tavshedspligt. Som kontrakten er formuleret, må de ikke sige noget om projektet, og de må heller ikke sige noget om kontraktens indhold, forklarer han til Orientering på P1.

- Det vil sige, at de heller ikke må sige noget om den her hemmeligholdelse. Der er hemmelighed om hemmeligheden.

Alt skulle således som udgangspunkt være hemmeligt, da regeringen bad universitetsforskerne om at skrive den senere så omtalte baselinerapport.

Emneord: Landbrugspakke, Lukkethed, Åbenhed, Forskere, Regeringskrise
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også