Forskningsfusion vedtaget: KORA og SFI bliver til VIVE

Folketinget vedtog i går en lov, som betyder, at KORA og SFI bliver til Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Fra den 1. juli får danskerne et nyt forskningscenter, VIVE, som skal levere viden, der kan bidrage til at udvikle velfærdssamfundet og den offentlige sektor.


- Centeret skal levere viden til velfærd, og derfor bliver det korte navn VIVE. For centerets fornemmeste opgave er at producere relevant og anvendelig viden til beslutningstagere og praktikere, der vil bidrage til udviklingen af velfærdssamfundet. Med denne faglige fusion får Danmark en ny stærk institution, som vil dække hele styringskæden fra kommune til stat, siger Nina Smith, formand for VIVEs bestyrelse.

MERE OM FUSIONEN HER

VIVE skal beskæftige sig med alle de store velfærdsområder, og ifølge loven skal centeret have fokus på de samfundsforhold, som har betydning for befolkningens levevilkår, og på samspillet mellem borgerne og velfærdssamfundets institutioner. VIVE skal bidrage til at løse velfærdssamfundets udfordringer og styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt. Socialforskningen vil stadig spille en central rolle, og uvildighed, kvalitet og anvendelighed vil være i højsædet.

Sammenlægningen vil sikre, at det nye center får endnu stærkere faglige miljøer inden for centrale områder som socialområdet, sundhedsområdet, beskæftigelse, uddannelse, offentlig innovation, økonomistyring og ledelse. VIVE vil samlet få cirka 230 medarbejdere, og det vil have hovedkvarter i København samt en afdeling i Aarhus. Stillingen som direktør er slået op, og en ny direktør for VIVE ventes at kunne tiltræde i løbet af efteråret.

Emneord: SFI, KORA, Forskning, Velfærdsforskning
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 28.11.18 Sundhed
  Regioner støtter uafhængig forskning

  7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.