Forslag til Finanslov_ Stramme rammer – klare prioriteringer

FINANSMINISTERIET: Et stærkere sundhedsvæsen og vækst i hele Danmark inden for rammerne af en ansvarlig økonomisk politik. Det er regeringens prioriteringer i forslaget til næste års finanslov.

Regeringen lægger med årets finanslovsforslag op til hårde prioriteringer. De offentlige finanser er i ringere stand end ventet inden valget. Nye initiativer må derfor finansieres krone-til-krone gennem besparelser og omprioriteringer. 

Finanslov 2016

Følg udviklingen i stammedansen om Finanslov 2016 lige her.

Vi sorterer noget af det rituelle cirkus fra, så du får mere af det væsentlige.

Med finansloven vil regeringen også styrke indsatsen for, at hele Danmark og ikke kun de store byområder får del i opsvinget. Hele landet skal med, og det skal fortsat være muligt og attraktivt at bo og arbejde uden for de store byområder. Samtidig forbedrer finansloven erhvervslivets – herunder landbruget – rammevilkår.

"Det er afgørende for regeringen at sikre, at vi har et velfungerende sundhedssystem, hvor der tages særlig hånd om ældre og svage. Derfor tilfører vi alene næste år 2,4 mia. kr. til området. Det lovede vi i valgkampen, og det løfte holder vi. Samtidig er det mig magtpåliggende, at vækst og fremgang ikke kun er et storbyfænomen, men er noget der foregår i hele landet. Derfor lancerer vi også en række tiltag, der skal løfte områderne uden for de store byer," siger Claus Hjort Frederiksen.
 
Regeringens kasseeftersyn i august viste, at de offentlige finanser er svækket med 3 mia. kr. i 2016 og hvert af de følgende år frem mod 2020. Det strukturelle underskud ville med den tidligere regerings politik have bevæget sig under det tilladte, og derfor har det været nødvendigt at rette op. Samtidig har regeringens egne prioriteter skullet finansieres krone for krone.
 
"Der må ikke kunne sås tvivl om holdbarheden af dansk økonomi. Derfor er vi nødt til at få finanspolitikken tilbage på sporet. Det har været nødvendigt at træffe nogle svære valg. Men det er nødvendigt, hvis man vil prioritere sundhed og vækst inden og samtidig sikre sunde offentlige finanser. Vi er nødt til at sikre, at de penge, som skatteborgerne afleverer, de bruges mest hensigtsmæssigt," siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.
 
Regeringen fastholder i forbindelse med udspillet til finanslov for 2016 forventningerne til væksten i år og næste år i forhold til vurderingen i august. Væksten forventes således at lande på 1,5 pct. i 2015 stigende til 1,9 pct. i 2016.
 
Finanslovsforslaget ligger inden for rammerne af budgetloven og kravene i EU’s stabilitets- og vækstpagt.
 
Læs mere om finanslovforslaget 2016:
Emneord: Finanslov 2016, budgetunderskud, Ny regering, Sundhedsområdet, Vækst, Claus Hjort Frederiksen, Finansministeriet
Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 101 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også