Forsøgte at sætte ild til sig selv: Nu er han sigtet for brandstiftelse

Lørdag skal en 57-årig fremstilles i et grundlovsforhør. Han er sigtet for forsøg på brandstiftelse.

Den 57-årige mand, der er sigtet for at have forsøgt at antænde ild på et jobcenter i Haderslev, er blevet varetægtsfængslet i fire uger på et psykiatrisk hospital.

Manden, der ifølge politiet er psykisk syg, er sigtet for forsøg på brandstiftelse.

Grundlovsforhøret bliver afholdt ved Retten i Sønderborg klokken 11. Det er uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Læs om socialkrisen

Vi har skrevet om sygdomsramte og klemte borgere i systemet gennem lang tid.

Læs vores tema om socialkrisen, hvor en lang række artikler er samlet. 

Episoden skete fredag i Haderslev, da den 57-årige mand hældte benzin ud over sig selv. En opmærksom vagt fik dog stoppet manden, inden benzinen blev antændt.

Til DR fortalte leder af vagtcentralen hos Syd- og Sønderjyllands politi, at manden overhældte sig selv med brandbar væske ved indgang til jobcenteret.
 
 - Han forsøger at stryge medbragte tændstikker, men det lykkes ikke for ham, for han bliver hurtigt overmandet af en vagt og bliver pacificeret og fastholdt, indtil patruljen når frem, siger Steen Madsen, der er vicepolitiinspektør og leder af vagtcentralen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Midt på eftermiddagen oplyser politiet, at motivet til hændelsen er uklart. Politiets umiddelbare vurdering er, at der er tale om en psykisk syg mand, der forsøgte at begå selvmord.

Myndighederne fremhæver iøvrigt at manden er fra Rusland. 

 
Emneord: Jobcentre, Socialkrisen, Socialkrise
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også