Forsvarer: Kronvidnes adfærd i sygeplejerskesag er ulogisk

Det vigtigste vidne i sag om påståede sygehusdrab opførte sig mystisk på nat med flere døde, mener forsvarer.

Selv om hun efter eget udsagn følte sig helt overbevist om, at en sygeplejerskekollega netop havde dræbt to patienter, forlod hun natten til 1. marts 2015 både kollegaen og afdelingens andre patienter for at spise pandekager med is.

Sagen om de døde patienter i Nykøbing

Læs om en besynderlig og historisk drabssag fra Nykøbing Sygehus.

Af den grund har forsvarsadvokat Jørgen Lange mere end svært ved at tro, at sygeplejersken for alvor mente sin mistanke alvorligt.

Det siger han mandag i Retten i Nykøbing Falster i sit forsvar for den 31-årige sygeplejerskekollega, der i dag er tiltalt for at dræbe patienter på det lokale sygehus.

- Efter min opfattelse er det da besynderligt - for at sige det mildt - at PL (sygeplejersken, red.) ikke foretager sig noget for at undgå at dele vagt med min klient, hvis hun var utryg ved det, siger advokaten.

- Jeg finder det ligeledes mærkværdigt, at hun efter to dødsfald forlader afdelingen for at gå over til veninderne på en anden afdeling for at spise pandekager. Jeg tror ikke på, at PL's ængstelse er dækket af en realitet, lyder det fra Lange.

Netop PL må betegnes som det vigtigste vidne i drabssagen mod den 31-årige sygeplejerske. 

Under retssagen har hun fortalt, at hun i løbet af vinteren 2015 var begyndt at mistænke den nu drabstiltalte kollega for at skade patienter. 

Inden den pågældende nattevagt havde hun derfor aftalt med sin kæreste, der arbejder som overlæge på den samme afdeling, at hun ville holde særligt øje med den 31-årige.

- Niels Lundén (overlægen, red.) har forklaret, at han den pågældende nat er i sms-kontakt med sin kæreste. Selv om de angiveligt havde mistanke om drab, valgte de ikke at trykke på alarmknappen og tilkalde politiet, siger Jørgen Lange. 

Først om morgenen 1. marts 2015 gik overlægen til politiet.

I løbet af natten skal den tiltalte ifølge anklagemyndigheden have nået at dræbe to patienter, mens en tredje kun overlevede ved hjælp af modgift.

Siden sin anholdelse for mere end 15 måneder siden har den 31-årige kvinde nægtet sig skyldig i anklagen, der i alt tæller tre drab og et drabsforsøg.

Hun mener, at hele sagen bunder i ondsindet sladder hos en gruppe kolleger, der blandt andet tæller kronvidnet PL.

/ritzau/

Emneord: Retten i Nykøbing Falster, Nykøbing Falster Sygehus, Drab på patienter
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.