Forsvaret stiller nyindkøbte værnemidler til rådighed for sundhedsvæsenet

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har modtaget et parti værnemidler gennem NATO’s indkøbsorganisation. Langt størstedelen af udstyret bliver nu stillet til rådighed for sundhedsvæsenet i arbejdet for at forhindre spredning af coronavirus.

En større mængde mundbind, forklæder og visirer er snart på vej ud i sundhedsvæsenet, efter at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har fået mulighed for at købe værnemidler gennem NATO’s indkøbsorganisation.

Udstyret ankom til Danmark i morges, og forsvarsminister Trine Bramsen har i lyset af den aktuelle krise tilbudt at stille størstedelen af leverancen til rådighed for sundhedsvæsenets behov for værnemidler.

”I denne alvorlige krise er det afgørende, at vi står sammen og støtter hinanden, hvor vi kan. Det gælder naturligvis også støtten til sundhedsvæsenet, som arbejder hårdt for at forhindre spredningen af coronavirus. Da Forsvarets egen beholdning af værnemidler er stor nok til at løse vores operative opgaver i den kommende tid, har jeg derfor tilbudt at stille langt størstedelen af Forsvarets nyindkøbte lager af værnemidler til rådighed for sundhedsvæsenet,” siger Trine Bramsen.

I alt er der indkøbt 16 paller værnemidler for et millionbeløb. Hvordan midlerne skal fordeles, vil Forsvarsministeriet nu beslutte i dialog med sundhedsmyndighederne.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne