Forsvarschef afviser kritik: Forsvaret løser sine opgaver

Peter Bartram kan ikke genkende billedet af, at Forsvaret nærmer sig et kollaps på grund af presset økonomi.

Hele Forsvaret er ved at kollapse, siger formanden for Forsvarets største fagforening Centralforeningen for Stampersonel, Jesper K. Hansen. Politikerne skal tage sig sammen og prioritere bedre, siger formanden for de menige soldater i Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), Flemming Vinther. Men forsvarschefen, general Peter Bartram, afviser, at det står helt så slemt til.
- Man kan ud fra dagens mediebillede få det indtryk, at Forsvaret er ved at kollapse. Det er bestemt ikke tilfældet. Forsvaret løser sine opgaver og udfordringer godt og professionelt, både ude og hjemme, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Men det hører med til billedet, at Forsvaret i lange perioder har trukket store veksler på personel og materiel på grund af vores internationale engagementer. Det har blandt andet medført justeringer i vores internationale udsendelser, ligesom vi ser på andre tiltag, der sigter mod at skabe bedre sammenhæng mellem mål og midler inden for den ramme, der er givet os, siger Bartram.

Meldingerne kommer, efter at Politiken har gennemgået Forsvarets budgetter, og det viser, at Forsvaret mangler 15 milliarder kroner til indkøb af nyt udstyr, deriblandt kampfly.
 
Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, skal inden 1. maj 2016 lave en udredning til regeringen af en sammenhængende dansk udenrigspolitik, som sammentænker udenrigs-, sikkerheds-, forsvars- og handelspolitik.
 
Det skal han i jobbet som regeringens nye udenrigsgransker. Og den udredning kan ifølge forsvarschefen få betydning for Forsvarets fremtid.
 
- Ambitionsniveauet og Forsvarets samlede budget er naturligvis en politisk afgørelse. Det er mit indtryk, at regeringens initiativ med ambassadør Peter Taksøe-Jensens udredning skal skabe et bedre grundlag for sådanne overvejelser.
 
- Samtidig har jeg noteret mig, at flere lande omkring os har øget deres forsvarsbudgetter i overensstemmelse med de politiske erklæringer på Nato-topmødet i Wales, siger Bartram.
 
Han henviser til topmødet i september sidste år, hvor lederne tog hinanden i ed på, at alle Nato-lande skal sigte mod at bruge to procent af deres bruttonationalprodukt om ti år.
 
/ritzau/
Emneord: Forsvaret, Kampfly, CS, Jesper K. Hansen, Forsvarschef, Peter Bartram
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 12.08.20 Ledelse
  Anders Bondo Christensen stopper som formand for lærerne

  Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) Anders Bondo Christensen meddelte i går, at han stopper som formand ved afslutningen af DLF’s kongres om seks uger.

 • 13.05.18 Infrastruktur
  Offentligt privat forsvarspartnerskab skaber kampfly-center

  Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien, siger Haderslevs borgmester.

 • 29.01.18
  Ny aftale for Forsvaret 2018-2023

  Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er blevet enige om en ny seksårig aftale for Forsvaret.