Forsvarsminister prøver lykken i Næstved efter valgnederlag

Peter Christensen vil vælges til Folketinget igen og skifter Sønderjylland ud med Næstved-kredsen.

Ved valget sidste år fik han en syngende vælgerlussing i Sønderjylland og blev ikke valgt til Folketinget. Et par måneder efter blev han alligevel hevet tilbage i politik som forsvarsminister, og nu har Peter Christensen (V) fået en ny kreds.

Han er nemlig blevet kontaktet af Næstvedkredsen, som har bedt ham overtage den ledige kreds, skriver Sjællandske.

- Vi har en god kemi, og jeg kender Næstvedområdets udfordringer, siger han til mediet.


Den 41-årige forsvarsminister overtager kredsen efter partifællen Karsten Nonbo, der efter 17 år måtte forlade Folketinget ved valget i juni. 

Det var ifølge Jyllands-Posten en enig kredsbestyrelse i Næstved, der opfordrede Peter Christensen til at overtage kredsen. 

Den tidligere skatteminister fik halveret sit personlige stemmetal ved valget og trak sig kort derefter ud af politik - lige indtil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nogle måneder senere ringede og bad ham afløse Carl Holst (V) som forsvarsminister.

Det sagde Peter Christensen som bekendt "ja tak" til, selv om han havde sagt farvel til politik. Men afskeden havde han taget, fordi han anså det som et godt sted at stoppe 14 års politisk arbejde, fortæller han nu til Jyllands-Posten.

- Nu går jeg efter at blive medlem af Folketinget igen. Fordi jeg har den opfattelse, at når man er i politik, så skal man også være det helhjertet, siger han til avisen.

Selv om Peter Christensen er sønderjyde, og ikke sjællænder, kan han genkende mange af Næstveds udfordringer fra Sønderjylland.

- Det er vækst, beskæftigelse og infrastruktur. Min fornemste opgave er at repræsentere Næstved, og det gælder uanset, om man taler om motorvej eller at få Udlændingestyrelsens udflytning på plads, siger han til Sjællandske.

Der er opstillingsmøde i Næstvedkredsen torsdag 14. april

/ritzau/

Emneord: Folketingskandidater, Peter Christensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også