Forsvarsministeren advarer: Cyberkriminelle vil udnytte krisesituation

Truslen fra cyberangreb er meget høj og med corona-krisen skærpes den yderligere. Ondsindede kriminelle og andre aktører vil udnytte sundhedskrisen til at angribe os.

Der er en krisesituation i Danmark, som giver andre udfordringer end sædvanligt. Det gælder også i forhold til cyberangreb. Mange danskere arbejder hjemmefra og holder møder online. Undervisning foregår online, og der er generelt stor aktivitet på nettet i de danske hjem. Det giver cyberkriminelle mulighed for at udnytte en sårbar situation. 

”Krisen misbruges af cyberkriminelle til at sprede malware og rette angreb mod computere og it-systemer. så det er vigtigt, at vi ikke sænker paraderne. Vi må ikke slække på vores gode sikkerhedsrutiner, for så risikerer vi at blive lettere mål. Det betyder, at vi alle sammen må tage truslen fra cyberangreb mere alvorligt end nogensinde,” siger forsvarsminister Trine Bramsen. 

Det er vigtigt, at danskerne især er opmærksomme på falske mails eller sikkerhedshændelser, og at man sørger for at få det rapporteret ind til de relevante som er enten politiet eller Center for Cybersikkerhed. Hos Center for Cybersikkerhed følger de trusselsbilledet tæt og vil udkomme med råd og vejledning omkring cybersikkerheden, som behovet opstår. 

”Det handler om danskernes tryghed – det tager vi i regeringen meget alvorligt. Derfor har vi også taget en række skridt for at værne om cybersikkerheden og Center for Cybersikkerhed har hævet beredskabet, og de modtager daglige indrapporteringer fra de centrale aktører,” siger forsvarsministeren, der har denne opfordring til danskerne: 

”Vær opmærksomme og brug jeres sunde fornuft. Undgå at åbne e-mails fra ukendte afsendere. Lyt til retningslinjer fra arbejdsgivere og rådene fra Center for Cybersikkerhed.” 

Læs rådene fra Center for Cybersikkerhed her

Læs om deep fakes her

Foto: Pikrepo

Emneord: cypersikkerhed, digitalt, Forsvarsministeriet, Trine Bramsen
Ministeriet for Forsvar og Nordisk samarbejde på DenOffentlige.dk Ministeriet for Forsvar og Nordisk samarbejde 
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også