Forsvarsministeren indvier ny enhed for familier til veteraner

Familien og netværket til veteraner skal mere i fokus. Derfor har forsvarsminister Trine Bramsen taget initiativ til at oprette en familieenhed under Veterancenteret.

Forsvarsminister Trine Bramsen indvier i dag en helt ny familieenhed under Veterancentret. Familieenheden skal hjælpe og støtte veteranen og dens familie. Den er blevet etableret på initiativ af forsvarsministeren efter, at møder med veteraner og deres familier gjorde det tydeligt for hende, at der manglede et stærkt fokus på familierne. 

”Det påvirker en familie meget, når en soldat sendes ud og kommer hjem igen. Specielt børnene. Det siger sig selv, at det kan være svært og hårdt at være barn til en udsendt soldat. Der er savnet, frygten og tvivlen, som kan være svær at håndtere. Det skal familieenheden hjælpe med. Ligesom den skal give familierne bedre redskaber til at være familie – både under og efter en udsendelse,” siger Trine Bramsen. 

Familieenheden skal hurtigt og direkte støtte familierne til udsendte. Familieenhedens fokus vil derfor være at støtte og koordinere indsatsen for soldater og deres familier. Der vil være et helt særligt fokus på børnene i familieenheden. 

Et andet markant fokus for familieenheden vil være på familierne til skadede soldater. 

”Det er en kæmpe omvæltning for en familie, hvis mor eller far bliver skadet under en udsendelse. Her må børnene ikke blive taberne. Jeg er meget optaget af, hvordan vi beskytter børn bedre. Derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om hele familien og ikke bare den skadede veteran. Der skal være rådgivning for både børn og voksne, og hele familien skal have målrettede tilbud,” siger forsvarsminister Trine Bramsen. 

De otte medarbejderne i familieenheden vil blive lokalt forankrede i hele landet, så de hurtig og direkte kan yde støtte. Dertil skal enheden, i tæt samarbejde med de frivillige aktører og eksisterende tilbud i det offentlige, være med til at opbygge og formidle viden på området. 

Familieenheden bliver indviet i dag i Veterancentret i Ringsted, hvor forsvarsministeren, veteranfamilier og en række aktører på veteranområdet vil deltage.

Ministeriet for Forsvar og Nordisk samarbejde på DenOffentlige.dk Ministeriet for Forsvar og Nordisk samarbejde 
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.