Forsvarsministeren indvier ny enhed for familier til veteraner

Familien og netværket til veteraner skal mere i fokus. Derfor har forsvarsminister Trine Bramsen taget initiativ til at oprette en familieenhed under Veterancenteret.

Forsvarsminister Trine Bramsen indvier i dag en helt ny familieenhed under Veterancentret. Familieenheden skal hjælpe og støtte veteranen og dens familie. Den er blevet etableret på initiativ af forsvarsministeren efter, at møder med veteraner og deres familier gjorde det tydeligt for hende, at der manglede et stærkt fokus på familierne. 

”Det påvirker en familie meget, når en soldat sendes ud og kommer hjem igen. Specielt børnene. Det siger sig selv, at det kan være svært og hårdt at være barn til en udsendt soldat. Der er savnet, frygten og tvivlen, som kan være svær at håndtere. Det skal familieenheden hjælpe med. Ligesom den skal give familierne bedre redskaber til at være familie – både under og efter en udsendelse,” siger Trine Bramsen. 

Familieenheden skal hurtigt og direkte støtte familierne til udsendte. Familieenhedens fokus vil derfor være at støtte og koordinere indsatsen for soldater og deres familier. Der vil være et helt særligt fokus på børnene i familieenheden. 

Et andet markant fokus for familieenheden vil være på familierne til skadede soldater. 

”Det er en kæmpe omvæltning for en familie, hvis mor eller far bliver skadet under en udsendelse. Her må børnene ikke blive taberne. Jeg er meget optaget af, hvordan vi beskytter børn bedre. Derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om hele familien og ikke bare den skadede veteran. Der skal være rådgivning for både børn og voksne, og hele familien skal have målrettede tilbud,” siger forsvarsminister Trine Bramsen. 

De otte medarbejderne i familieenheden vil blive lokalt forankrede i hele landet, så de hurtig og direkte kan yde støtte. Dertil skal enheden, i tæt samarbejde med de frivillige aktører og eksisterende tilbud i det offentlige, være med til at opbygge og formidle viden på området. 

Familieenheden bliver indviet i dag i Veterancentret i Ringsted, hvor forsvarsministeren, veteranfamilier og en række aktører på veteranområdet vil deltage.

Ministeriet for Forsvar og Nordisk samarbejde på DenOffentlige.dk Ministeriet for Forsvar og Nordisk samarbejde 
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.