Fra 0 til 188.000 kroner: Stor forskel på kommuners borgmesterreceptioner

Kommunerne har forskellig praksis for, hvad det skal koste at sige velkommen eller farvel til en borgmester.

Når der skal bydes velkommen til en ny borgmester eller tages afsked med en forhenværende, er der stor forskel på, hvordan kommunerne gør det.

Det viser aktindsigter, som kommunen.dk har modtaget fra de 27 kommuner, der har fået ny borgmester efter kommunalvalget i 2017.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Ifølge tilsendte bilag kostede den dyreste reception 188.000 kr., mens ni kommuner valgte ikke at bruge nogen penge overhovedet.

En af dem er Svendborg, som ifølge kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf ikke har afholdt receptioner, siden socialdemokraten Jørgen Henningsen trådte tilbage i 2007.  

I modsætning til Svendborg har Randers brugt 116.466 kr. på receptioner denne gang og 144.443 kr. for fire år siden. Det skyldes en årelang tradition for at byde ordentligt velkommen og tage afsked med borgmestrene. Til gengæld er receptionerne blevet billigere med årene, fortæller kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt til kommunen.dk.

- For 20 år siden var sådan nogle receptioner, både i Randers og andre kommuner, noget større. Der er sket en kæmpe ændring i, hvor meget man bruger på mad, underholdning og leje af lokaler, siger Jesper Kaas Schmidt.

I Esbjerg er der også fokuseret på en mere spartansk tilgang. Det selvom afskedsreceptionen for Johnny Søtrup (V) kostede 188.000 kr.

- Vi holdt en reception for en borgmester gennem 24 år med over 500 gæster. Det koster altså noget med mad og drikke. Men vi har sørget for at holde os inden for de økonomiske rammer og er gået udenom unødvendige udgifter. Sådan er tiderne i dag, og det har vi det helt fint med, siger kommunaldirektør Otto Jespersen til kommunen.dk.

Der er ingen regler for, hvor meget kommunerne må bruge på receptionerne, påpeger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomi ved Aalborg Universitet.

Emneord: 150318, Borgmesterreceptioner, Svendborg Kommune, Randers Kommune, Johnny Søtrup, Jesper Kaas Schmidt, Otto Jespersen, Per Nikolaj Bukh, Erik Meldgård Bendorf, Jørgen Henningsen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også