Fra 98 asylcentre til 19 på to år

Sidste år modtog Danmark 3500 asylansøgere. Det er det laveste i ni år, derfor rasler antallet af centre ned.

Færre og færre søger asyl i Danmark, og derfor er antallet af asylcentre raslet ned de senere år.

Udlændingestyrelsen lukker nu yderligere fire centre, og dermed er fire ud af fem asylcentre i Danmark snart lukket på to år.

I starten af 2016 var der 98 asylcentre i drift, men snart er der 19 centre i drift. Centrene huser i øjeblikket cirka 5000 asylansøgere ifølge en pressemeddelelse.

- Der indrejser fortsat relativt få asylansøgere, sådan som det har været tilfældet igennem hele 2017, siger Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

- I takt med, at der behandles flere asylsager, end der kommer nye ind, får vi flere tomme pladser i asylcentersystemet. Derfor lukker vi de fire centre frem mod sommeren.

3500 personer søgte asyl i Danmark i 2017. Det er det laveste antal i ni år og mindre end regeringens oprindelige skøn på 5000.

De fire centre, der bliver lukket frem mod sommeren, er Center Frederikshavn, Børnecenter Rovvig, Center Foldbjerg og Center Gunderuplund.

De to første drives af Vesthimmerlands Kommune, mens de to sidstnævnte drives af Jammerbugt Kommune.

De fire centre har en samlet kapacitet på 780 pladser.

I 2016 lukkede der 43 asylcentre, mens tallet for lukninger i 2017 lød på 30. Udlændingestyrelsen vurderer løbende behovet for yderligere tilpasninger.

Danmark har opgjort en del af udgifterne til flygtningemodtagelse som udviklingsbistand. Det er de ubrugte midler, der i stedet skal bruges på forskellige udviklingslande, lød det fra regeringen i november.

De 2,148 milliarder kroner, det bliver frigjort, skal gå til blandt andet nærområderne til krigen i Syrien.

Ved årets udgang havde Danmark ydet mere end 700 millioner kroner til afhjælpning af Syrien-krisen.

/ritzau/

 
Emneord: Udlændingestyrelsen, Asylcentre, Asylansøgere, Thomas Mortensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.02.16 Velfærd
  Nyt projekt i Aarhus: Fra asylcenter til job

  Aarhus Kommunes Jobcenter vil nu sende 50 af de mest talentfulde flygtninge i virksomhedsforløb, så snart de ankommer til kommunen. Projektet hedder Talent Programme Aarhus 2016-2017 og er støttet økonomisk af Industriens Fond.

 • 04.05.15 Velfærd
  En håndtegnet velkomst

  Et utraditionelt og nytænkende samarbejde mellem Lejre Kommune og elever fra Flakkebjerg Efterskole står bag udviklingen af en velkomstpjece til kommunens nye flygtninge. Resultatet er blevet en let forståelig pjece, som kommunen nu vil afprøve i modtagelsen af de nye udenlandske borgere.

 • 19.09.14 Politik
  Regeringen vil indføre tidsbegrænset ophold til flygtninge

  Det stigende antal asylansøgere får nu regeringen til at foreslå en ændring af det danske asylsystem. Fremover bør der gives en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, der flygter fra borgerkrig eller lignende generelle forhold.

 • 26.02.14 Politik
  Højeste antal udsendte asylsøgere i 10 år

  Regeringens initiativer til at fremme udsendelsen af afviste asylansøgere giver resultater. I 2013 er der udsendt mere end dobbelt så mange som året før.

 • 16.08.13 Politik
  Udrejsecenter skal få flere asylansøgere til at rejse hjem

  Sjælsmark Kaserne skal fremover huse et nyt udrejsecenter for afviste asylansøgere. Regeringen tager dermed et nyt skridt for at styrke arbejdet med at få flere afviste asylansøgere til at rejse ud af landet.