Frankrig hædrer Flemming Rose for kamp for ytringsfrihed

Jyllands-Postens tidligere kultur- og udlandsredaktør er slået til ridder for betydeligt bidrag til debatten.

Morgenavisen Jyllands-Postens tidligere kultur- og udlandsredaktør Flemming Rose er onsdag blevet slået til ridder af Odre des arts et des lettres i Paris. 

Ordren gives til personer, som har ydet "signifikante bidrag" inden for blandt andet kunst, musik og litteratur. 

Det skriver Jyllands-Posten. 


Hæderen blev tilegnet Flemming Rose på grund af hans kamp for ytringsfriheden. En kamp han blev placeret midt i, da han som kulturredaktør på Jyllands-Posten stod bag publiceringen af Muhammed-tegningerne. 

Jacques Toubon, der er Frankrigs svar på en ombudsmand og tidligere kulturminister var med til at overrække prisen til Flemming Rose. 

- Det var en form for åbenbaring af det, som er blevet den daglige kamp for ytringsfriheden i pressen og inden for alle former for kulturel skabelse, sagde han ifølge Jyllands-Posten fra talerstolen. 

Slægtskabet mellem den danske og franske indstilling til religionskritik var ifølge hovedpersonen selv afgørende for, at det netop var Frankrig, der slog ham til ridder. 

- Her ser man debatten om de tegninger i den ramme. Det er meget forskelligt i forhold til mange andre steder, hvor jeg rejser og taler, og hvor jeg skal bruge tid på at forklare, hvorfor det er nødvendigt at insistere på retten til at krænke religion, siger Flemming Rose. 

/ritzau/

Emneord: Flemming Rose, Ytringsfrihed, Ordner, Hædersbevisninger, Uge 29, Navne 0716
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.05.17 Politik
  Her er regeringens udkast til Ytringsfrihedskommissionen

  Regeringen vil sammen med et bredt flertal af Folketingets andre partier nedsætte en ytringsfrihedskommission, som skal vurdere ytringsfrihedens rammer og vilkår. Læs justitsministerens udkast til kommissorium her.

 • 26.04.16 Ledelse
  Styrket oplysningsindsats om offentligt ansattes ytringsfrihed

  Offentlige ansatte skal kende deres rettigheder, hvis de ytrer sig om forhold på arbejdspladsen. Derfor styrker regeringen nu oplysningsindsatsen om offentligt ansattes ytringsfrihed. Samtidig opfordres offentlige myndigheder hver især til at overveje, om det er hensigtsmæssigt at etablere en whistleblowerordning hos dem.

 • 30.09.15 Ledelse
  Ombudsmanden: Region Hovedstaden krænkede læges ytringsfrihed

  Det var "meget kritisabelt" da Region Hovedstaden forsøgte at lukke munden på en kritisk læge i forbindelse med akuttelefonens lancering. Det skriver Ombudsmanden i denne pressemeddelelse.

 • 10.04.15 Ledelse
  Whistleblower-ordning: Udvalg anbefaler information men ingen ny lovgivning

  Et enigt udvalg har fundet, at der er behov for en fortsat og løbende informationsindsats om offentligt ansattes ytringsfrihed, og er i den forbindelse kommet med forslag til en række mulige initiativer, der kan tages både lokalt og fra centralt hold.

 • 14.01.14 Politik
  Fagfolk får mundkurv på

  I Danmark er ytringsfrihed en grundlovssikret ret, og personer, der ytrer sig, bliver ikke internerede eller sendt i arbejdslejre. Men alligevel kan man opleve, at fagpersoner, der forsøger at råbe myndighederne op, får mundkurv på eller bliver truet til tavshed.