Frankrig sætter glæde ind mod fanatikere

Frankrigs præsident, François Hollande, varsler, at det franske svar til terrorister vil være flere sange, flere koncerter og flere shows. Pårørende til ofre dog kritiske.

Det franske samfund er klar med sit svar til terroristerne i bevægelsen Islamisk Stat, der den 13. november spredte død og ødelæggelse i Paris.
 
130 mennesker blev dræbt og hundredvis såret.

Fredag, da det var to uger siden, at terrorangrebet fandt sted mod en caféer og restauranter, mod det nationale fodboldstadion og mod spillestedet Le Bataclan, var der en stor officiel mindeceremoni på militærmuseet Invalides i Paris.

- Vi vil ikke give efter for hverken had eller frygt, sagde François Hollande, Frankrigs præsident, i sin tale i gården til det gamle kompleks fra det 17. århundrede., som også har været militærhospital.
 
Det er her, at blandt andre kejser Napoleon er begravet.
 
 
- Jeg lover alle, at Frankrig vil gøre alt for at ødelægge den hær af fanatikere, der begik disse forbrydelser, lød det fra præsidenten til de 2600 tilhørere, som var særlig indbudt.
 
Det var blandt andre pårørende til ofre, det var sårede, det var brandfolk, ambulancepersonale i uniform.
 
Billeder af de 130 ofre var udstillet på en kæmpe skærm. Det var slående, at kun enkelte var over 40. De fleste af de 350 sårede er under 35 år.
 
- 130 skæbner er blevet stjålet. Der er 130 menneskers latter, som ikke høres igen, sagde Hollande og tilføjede, at ofrene kom fra 50 steder i Frankrig og 17 lande.
 
Videre sagde han, at Frankrig svarer igen med trods:
 
- Med sang, med koncerter og shows. Vi fortsætter med at gå til fodboldarenaer.
 
Ikke alle mener imidlertid, at det var passende at deltage i ceremonien. 
 
Familier til en håndfuld pårørende boykottede ceremonien. De siger, at regeringen har svigtet og ikke sørget for, at nationen er tilstrækkeligt beskyttet efter terrorangrebet i januar, da terrorister angreb satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked.
 
17 mennesker dræbt.
 
- Tak, hr præsident og politikere, men vi ønsker ikke at trykke jeres hænder eller høre jeres taler. Og vi holder jer delvist ansvarlig for det, der er sket, siger Emmanuelle Prevost, hvis bror blev dræbt, på sin Facebook-side.
 
/ritzau/
 
Emneord: Terror, Frankrig, Fundamentalisme, Francois Hollande
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.