Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune

Egevangen 3 B, 2980 Kokkedal

Telefon: 7256 5000 Website: www.fredensborg.dk E-mail:

Fredensborg Kommune

Artikler

 • Frikommune vil hjælpe unge i job eller uddannelse
  03.04.13 Velfærd

  Økonomi- og Indenrigsministeriet har godkendt to af Fredensborg Kommunes frikommuneforsøg, der kan hjælpe flere unge i uddannelse og job.

 • Kommune kræver ordnede forhold på bosted
  05.03.13

  Social- og Sundhedsudvalget i Fredensborg Kommune kommer med et klart og tydeligt krav til det selvejende bosted Johannes Hages Hus, der er et socialpsykiatrisk tilbud for voksne psykisk syge og stærkt demente i Nivå. Udvalget sætter bostedet under særligt tilsyn og kræver ordnede forhold for beboere og personale. Samtidig vil udvalget have en ny driftsaftale, hvor vilkårene er skærpet.

 • Børnehusene Kokkedal vinder guld i økologi
  28.02.13

  I går onsdag den 27. februar fik køkkenpersonalet i Børnehusene Kokkedal overrakt økologiens Oscar, det økologiske guldspisemærke, af fødevareminister Mette Gjerskov. Det skete i Bella Centret ved den stort anlagte madmesse, Copenhagen Food Fair, som løber af stablen i denne uge.

 • Sundhedsforsikring fortsætter efter succes
  30.10.12

  Fredensborg Kommune var en af landets første kommuner med en sundhedsforsikring. Nu fortsætter ordningen yderligere tre år Med beslutningen om at indgå aftale med Skandia Lifeline om en ny sundhedsforsikring, kan kommunen fortsat tilbyde alle medarbejdere mulighed for hurtig og effektiv sundhedsbehandling, når behovet opstår

 • Fredensborg svarer igen på kritik
  22.03.12

  Der har i dag været en god dialog mellem Fredensborg Kommune, FOA-Nordsjælland og LO-Nordsjælland om den kritik, der har været i medierne af Fredensborg Kommune.

 • Fredensborg Kommune ER en god arbejdsplads
  22.03.12

  Fredensborg Kommune svarer igen på kritik af ledelse og medarbejdertrivsel. Der har den seneste uge været bragt flere kritiske artikler i medierne, hvor direktionen i Fredensborg Kommune beskyldes af en række faglige organisationer for topstyring og for ikke inddrage medarbejderne nok i beslutninger, der direkte vedrører dem.

Navne

 • Direktør vender tilbage til Fredensborg
  31.05.16 Politik

  Efter fire år som direktør i Assens Kommune vender kendt ansigt retur til Fredensborg Kommune, hvor han senest var 2012.

 • Fredensborg forfremmer økonomichef til direktør
  30.10.15 Ledelse

  Efter ti år på forskellige lederposter bliver økonomichef nu medlem af direktionen i Fredensborg.

 • Ny beredskabsdirektør ansat
  13.01.15 Ledelse

  Byrådene i Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Helsingør og Fredensborg har besluttet at etablere et nyt fælles beredskab – Nordsjællands Brandvæsen, som et nyt selskab, der trådte i kraft 1. januar 2015. Byrådene og Beredskabskommissionen besluttede endvidere at ansætte en ny beredskabsdirektør.

 • Fredensborg ansætter ny direktør
  30.05.12 Ledelse

  Byrådet i Fredensborg Kommune har her til aften godkendt ansættelsen af 48-årige Trine Lindegaard Holmberg som ny direktør for området Miljø, Kommunale Arealer og Digitalisering.

Cases

 • Færre ældre skal på sygehus: Hjemmepleje og praktiserende læger styrker samarbejdet
  29.10.14 Velfærd

  I Fredensborg Kommune er det lykkes at indgå samarbejde mellem bl.a hjemmepleje og de praktiserende læger om en helhedsindsats for kommunens ældre. Målet er færre indlæggelser.

 • Kommune vil hjælpe forældre med samarbejdet om børnene
  14.08.14 Velfærd

  Hvilke hjemlige pligter skal storesøster Frida udføre? Og må Anton spille på iPad’en mere end to timer om dagen? Forældre over hele landet kan opleve, at parforholdet til tider kommer under pres, når der ikke er enighed i familien om, hvor grænserne og rammerne for børnenes hverdag skal sættes. Det skaber usikkerhed om, hvordan forældreskabet skal udføres i praksis, skaber børn der udfordrer grænserne – og risikoen for skilsmisse stiger.

 • Slut med krøllede sedler i barnets rygsæk
  15.01.13

  ”Husk ekstra varmt tøj til børnene, nu vinteren er over os!”. ”På næste mandag er der udflugt for stjernegruppen til jagtmusseet – afgang kl. 8.45”. Forældre til børn i landets daginstitutioner er vant til, at pædagogerne sender beskeder via papirsedler på opslagstavler eller i børnenes tasker.

 • Pædagoger skal bruge iPads med omtanke
  02.11.12

  Landet over bliver pædagoger i vuggestuer og børnehaver i stigende grad udstyret med iPads, smartphones og digitale kameraer. Men der er ikke altid tænkt nærmere over, hvordan pædagogerne konkret skal bruge teknologierne til at støtte børnenes sociale, sproglige og faglige udvikling.

 • Robotsælens japanske opfinder imponeret over Fredensborg
  19.10.12

  De fleste forbinder babysælen Paro med velfærdsteknologi til ældre demente borgere. Siden sommeren 2012 har Fredensborg Kommune imidlertid afprøvet Parosælen på et nyt område, nemlig hos borgere inden for handicap og socialpsykiatri.

 • Ældre skal trænes i at bruge robotstøvsugere
  09.10.12

  En test i Fredensborg Kommune viser, at robotstøvsugere langt fra er en god løsning for alle ældre. Hjemmehjælpen bliver derfor ikke erstattet af den lille selvkørende hjælper på hjul. Undersøgelsen viser dog også, at en voksende gruppe af ældre er meget opsatte på at klare sig selv længst muligt i eget hjem.

 • Børnehusene åbner på nettet
  07.09.12

  Seks institutioner i Fredensborg Kommune har startet pilotprojektet Mit Børnehus - et nyt it-system til kommunale daginstitutioner. Planen er, at de øvrige institutioner i kommunen følger trop i 1. november.

 • Lettere for ældre at få klippet hæk og pudset vinduer
  14.08.12

  Ældre eller svage borgere i Fredensborg Kommune får nu lettere ved at købe sig til praktisk hjælp i hjemmet. Det kan fx være til hækkeklipning, vinduespolering eller bestilling af tid hos den lokale frisør. Kommunen har nemlig udarbejdet en liste med kontaktoplysninger til private virksomheder, der leverer praktisk hjælp til borgerne, som ikke er omfattet af hjemmeplejens ydelser.

 • Projekt Find Børnene skal afsløre mistrivsel
  31.05.12

  Amalie ser mest på, mens de andre leger. Jonas ender ofte i slagsmål. Er det tegn på dårlig trivsel? Det kræver sin pædagog eller lærer at opdage tegn på mistrivsel hos udsatte børn og reagere i tide med de rette midler. Derfor har Fredensborg Kommune netop startet et projekt med fokus på den tidlige indsats

Pressemeddelelser

 • Kommune med klimaambitioner høster frugterne
  08.06.15 Bæredygtighed

  Det er fortsat en god forretning for Fredensborg Kommune at have høje klimaambitioner og spare på energien.

 • Udviklingshæmmede fik orangeri: Blomster og krydderurter stimulerer sanserne
  19.05.15 Velfærd

  De 36 faste beboere på Lindegården i Fredensborg – et bosted for voksne udviklingshæmmede – åbnede i går døren ind til en hverdag, hvor planter, blomster, krydderurter, frugter og bær bliver en fast bestanddel. Det skete ved indvielsen af et såkaldt sanse-orangeri i Lindegårdens have. I orangeriet kan beboere og besøgende nyde lys, dufte, varme, musik – og se en masse smukke planter og blomster. Alt sammen for at pirre og stimulere sanserne.

 • Tre af landets dygtigste kunstnere laver forslag til kunstprojekt i Kokkedal
  20.02.15 Bæredygtighed

  Det bliver tre af landets dygtigste kunstnere, der skal kæmpe om at få lov til at udføre det store kunstværk i forbindelse med Klimatilpasning Kokkedal – Danmarks største klimatilpasningsprojekt. De tre kunstnere er alle anerkendte indenfor deres felt herhjemme såvel som i udlandet.

 • Børn hjælper kommune med byudvikling: Bygger fremtiden i Minecraft
  05.02.15 Infrastruktur

  Drenge og piger i alderen 9 – 17 år får nu en unik mulighed for at hjælpe Fredensborg Kommune med idéer og kreative forslag til, hvordan kommunen skal se ud i fremtiden.

 • Kampen mod socialt snyd forsætter
  20.01.15 Velfærd

  I efteråret 2014 er en kontanthjælpsmodtager i Fredensborg Kommune, der har modtaget ydelser i ca. 4 år, afsløret i at have drevet selvstændig virksomhed i samme periode.

 • 2.8 mio. fra Statens Kunstfond: Klimatilpasning bliver til kunst
  03.12.14 Infrastruktur

  Klimatilpasning Kokkedal - Danmarks største klimatilpasningsprojekt - får en kunstnerisk dimension. Det sker efter, at Statens Kunstfond (Legatudvalget for Billedkunst) har besluttet at afsætte 2,8 mio. kr. til at gå ind i et samarbejde om at udvikle og realisere et stærkt kunstnerisk element til Klimatilpasning Kokkedal.

 • Kommune åbner café for borgere med demens og deres pårørende
  10.11.14 Velfærd

  Bruger penge fra regeringens ældrepulje til at lave demenscafe, der har åbent to timer hver anden tirsdag.

 • Fredensborg styrker erhvervsindsatsen
  03.09.14 Infrastruktur

  DI har i dag offentliggjort den årlige undersøgelse af erhvervsklima i landets kommuner. Fredensborg Kommune er placeret som nummer 91 – hvilket er 14 placeringer lavere end sidste år. Men kommunen er i gang med at styrke erhvervsområdet og forbedre service og rammevilkår for virksomhederne

 • Forskere sætter lup på vuggestuebørn
  08.03.13

  Hvordan skal vuggestuer og dagpleje arbejde med børnenes udvik-ling? Vuggestuepædagogikken er til debat landet over.

 • Forældre siger JA TAK til at fortsætte madordning
  06.12.12

  Forældrene til børn i Fredensborg Kommunes vuggestuer og børne-haver elsker den kommunale madordning, der betyder at deres børn hver dag får serveret frokost i institutionerne. Det viser efterårets afstemning blandt forældrene. Her valgte kun to procent at stemme for et fravalg af madordningerne. Derfor forsætter madordningen for fuld kraft og tilmed udvides til endnu en institution i 2013.

 • Gode løsninger skabes i fællesskab
  28.11.12

  Fredensborg Kommune åbner dørene for sin egen tillidsrepræsentant uddannelse TR-universitetet. Uddannelsen understøtter det stærke samarbejde og det fælles sprog mellem ledelse og tillidsrepræsentanter. Programmet er sammensat i fællesskab med tillids-repræsentanter og begynder i morgen torsdag den 29. november og slutter til foråret 2013.

 • Fredensborg Kommune vinder stor innovationspris
  21.11.12

  Det var projektet ”Skolen i virkeligheden”, der foran et stort publikum sent tirs-dag eftermiddag i Kolding blev kåret til vinder af KLs innovationspris.  Læs også: Skoleverdenen løb med begge KL's Innovationspriser

 • Ja tak til bedre service og mindre bureaukrati
  30.10.12 Velfærd

  Fredensborg Kommune har mange kreative bud på, hvordan kommunens status som frikommune kan bruges til at skabe endnu bedre service og mindre bureaukrati til gavn for borgerne.

 • Søges: Borgere der vil køre på strøm
  12.10.12

  Med Test-en-elbil har 60 borgere i Fredensborg Kommune mulighed for at køre i elbil i tre måneder Fredensborg Kommune har siden maj 2011 haft fem elbiler i den kommunale drift, som kører upåklageligt. Nu er det borgernes tur: I december 2012 vil de første 10 familier få nøgler til hver deres elbil, som de i tre måneder kan køre i.

 • Ambitiøs plan skal hjælpe unge i job
  02.10.12

  Målrettede tilbud til sårbare unge med ADHD, et mentorkorps der skal støtte svage unge og straksaktivering af unge kontanthjælpsmodtagere. I alt 24 nye initiativer skal sænke ungdomsarbejdsløsheden i Fredensborg Kommune og målet er klart: Kommunen vil have Danmarks laveste ungdomsarbejdsløshed.

 • Frikommune vil have sundere og dygtigere skoleelever
  13.08.12 Velfærd

  Når eleverne starter i folkeskolen igen i Fredensborg Kommune i næste uge, kan de se frem til et skoleår fyldt med nye tiltag, der skal sikre eleverne bedre trivsel, større motivation og mere faglighed i hverdagen.

 • Politiet kan flytte ind på Rådhuset
  25.05.12

  Fredensborg Kommunes Rådhus i Kokkedal kan blive hjemsted for nogle af Nordsjællands Politis medarbejdere, hvis det besluttes at nedlægge Hørsholm Politistation.

 • Børn får mere økomad
  08.03.12

  Når bananer, tomater og rugbrød kommer på frokostbordet i vuggestuen og børnehaven er maden i højere og højere grad økologisk. En ny undersøgelse sender Fredensborg Kommunes dagtilbud i top, hvad angår brug af økologiske fødevarer i institutionernes madordninger. Det er en klar prioritering fra kommunens side og en stor gevinst for børn og voksne i institutionerne.

 • Fredensborg sparer 850 ton CO2
  17.02.12

  På et år er det lykkedes Fredensborg Kommune at spare 2 GWh energi – eller hvad der svarer til indholdet i 200.000 liter fyringsolie – eller 40 fyldte tankvogne.

 • Vestager: Frikommuneforsøget er højt prioriteret
  15.12.11 Politik

  Borgmester Thomas Lykke Petersen og kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen var tirsdag den 13. december til møde hos Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager. Her drøftede de sammen med de otte andre frikommuner rammerne for det frikommuneforsøg, der starter den 1. januar, og som Fredensborg Kommune er en del af.

 • Frikommune: Fredensborg Kommune vil måles på sine resultater
  25.07.11

  Fredensborg Kommune har netop sendt de første frikommunean-søgninger ind til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. I november forventer kommunen at få svar på, hvilke forsøg der kan igangsættes i frikommuneperioden 2012-2016. Et af de områder, Byrådet ønsker at udvikle, er beskæftigelsesområdet.

 • Anvendt 31,6 mio. mindre på beskæftigelsesområdet
  04.07.11

  Det går godt for Fredensborg Kommunes jobcenter. Senest har kommu-nen sparet 31,6 mio. kroner på bl.a. dagpenge- og sygedagpengeområdet målt i forhold til sammenlignelige kommuner.

 • Skoleelever får iPads
  16.06.11

  75 skoleelever i de kommende 7.klasser på Fredensborg Skole vil i næste skoleår være helt med fremme på IT-beatet, når de skriver danskstilen og naturfagsopgaven. Eleverne får nemlig udleveret hver sin iPad, som de skal bruge i undervisningen, og som skolen håber, kan gøre eleverne bedre rustet til at bruge og udnytte næste generation af IT.

 • Fredensborg klar til udfordringerne
  07.04.11 Ledelse

  Fredensborg Kommune er blandt de udvalgte, og dermed er der nu åbnet for, at kommunen gennem frikommuneforsøget kan arbejde for at blive fritaget for uhensigtsmæssige regler og bindinger på en lang række områder. Det betyder mindre bureaukrati, mere frihed og dermed mere effektivitet i løsningen af de kommunale opgaver.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner