Fredensborg styrker erhvervsindsatsen

DI har i dag offentliggjort den årlige undersøgelse af erhvervsklima i landets kommuner. Fredensborg Kommune er placeret som nummer 91 – hvilket er 14 placeringer lavere end sidste år. Men kommunen er i gang med at styrke erhvervsområdet og forbedre service og rammevilkår for virksomhederne

Det er blandt andet sket med åbningen af Erhvervsservice i foråret og den politiske beslutning om at sænke dækningsafgiften de seneste to år.

”Jeg er helt enig med DI i, at vi skal forbedre vores placering. Derfor er vi også i gang med at gøre livet lettere for erhvervslivet i kommunen. I marts åbnede vi Erhvervsservice, som netop skal fokusere på bedre service til erhvervslivet, en kortere og mere smidig sagsbehandling og én indgang for virksomhederne. Og så har vi jo sænket dækningsafgiften de seneste to år. Men det er klart, at det tager noget tid, før det hele afspejler sig i en undersøgelse som DI’s. Det er dog min forventning, at vi i de næste par år vil forbedre os på dette område”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Stor fremgang i den kommunale sagsbehandling

DI’s undersøgelse viser, at Fredensborg Kommune får pæne placeringer i kategorien Infrastruktur og transport, hvor kommunen er placeret som nummer 28 og i Kommunens Velfærdsservice med en placering som nummer 37. Men den største forbedring findes i kategorien Kommunal sagsbehandling, hvor kommunen går 31 placeringer frem til en 64. plads.

Formanden for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, Thomas Elgaard, er i gang med at ændre kursen over for erhvervslivet, så service og dialog kommer i højsædet og rammevilkår forbedres:

”Vi har allerede nedsat byggesagsgebyrer og dækningsafgift, så vi er i gang med at forbedre forholdene – også på det mest kritiske punkt i undersøgelsen.  Det er ikke en forandring, vi kan gennemføre fra den ene dag til den anden. Jeg synes dog, man kan se tegn på, at vores tiltag begynder at virke, når vi kan hoppe 31 placeringer op ad listen i forhold til sagsbehandlingen. Det er glædeligt, for det er mit indtryk, at dette område prioriteres meget højt ude i virksomhederne.”

Fakta om styrket erhvervsindsats:

Fredensborg Kommune er i gang med at styrke erhvervsindsatsen og forbedre forholdene for de lokale virksomheder.

Det er blandt andet sket ved:

·       Nedsættelsen af dækningsafgiften fra 10 til 9 promille.

·       En generel nedsættelse af byggesagsgebyrer – herunder afskaffelse af gebyret for nye enfamiliehuse

·       Oprettelsen af Erhvervsservice 1. marts 2014

Herunder etableringen af én indgang for erhvervslivet.

I den nærmeste fremtid vil kommunen:

·       Fremlægge en erhvervsstrategi

·       Forøge antallet af virksomhedsbesøg

·       Styrke samarbejdet mellem skoler og lokale virksomheder

·       Gennemføre erhvervskonferencer

·       Etablere et iværksættermiljø

·       Udgive elektronisk nyhedsbrev målrettet erhvervslivet

 

 

Emneord: Erhvervsklima, Erhvervsklimaundersøgelse, Erhverv, Erhvervsvenlighed
Fredensborg Kommune på DenOffentlige.dk Fredensborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 43 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Gribskov vil styrke dialogen med erhvervslivet

  Dansk Industri (DI) offentliggjorde onsdag sin årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2014. Gribskov Kommune har fået en kedelig placering i den helt lave ende. Og det er man overrasket over på Rådhuset, da andre analyser, fra f.eks. Dansk Byggeri viser et helt andet billede.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.