Frikommune til minister: Det går for langsomt

Ministeriet skal være hurtigere til at lade frikommunerne fortsætte de forsøg, som går godt, mener borgmester Thomas Adelskov.

Det siger en frustreret Thomas Adelskov, der er borgmester i Odsherred Kommune. Her har man forsøgt sig med at undervise 10. klasse i samarbejde med kommunens gymnasium og erhvervsskole.

- Man kan ikke få snøvlet sig færdig til at sige, vi godt må fortsætte noget, der har været en rigtig, rigtig stor succes, siger han til DR Sjælland.

Når kommunerne selv får lov at bestemme, går det i størstedelen af tilfældene godt.

Læs mere om frikommuneforsøgene her

Vi samler historier om og fra frikommunerne her

Det fortæller en netop offentliggjort rapport fra Indenrigsministeriet, hvor man har bedømt ni kommuner, der siden 2012 har haft status af frikommune.

Evalueringen viser, at omkring 60 procent af forsøgene i høj grad har levet op til deres formål om alt fra enklere arbejdsgange til bedre kvalitet for borgerne.

I et skriftligt svar til DR Sjælland skriver Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann om kritikken fra Odsherred.

- Vi skal selvfølgelig være sikre i vores sag, før vi får ændret lovgivningen. Vi er lige nu ved at se nøje på evalueringerne fra de forskellige forsøg, så vi kan tage stilling på et ordentligt grundlag.

- Jeg regner med, at vi inden jul vil være klar med et udspil til, hvilke forsøg, der skal udbredes, skriver Karen Ellemann til radiostationen.

Emneord: Frikommuner, Frikommuneforsøg, Thomas Adelskov, Odsherred Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også