Frivillige i Køge Kommune bryder ensomheden blandt ældre medborgere i samarbejde med Køge Kommune.

Ufrivillig ensomhed er udbredt blandt ældre mennesker. Det vil flere frivillige foreninger i Køge Kommune lave om på. Flere initiativer bliver derfor iværksat for at mindske følelsen af at føle sig alene. Blandt andet vil en spørgeundersøgelse via telefon blive gennemført i løbet af november og december måned, i samarbejde med Megafon.

Vi har alle prøvet det: at sidde derhjemme og mangle én at dele glæden eller sorgen med. Eller at sidde og føle sig overset mens man er sammen med andre. Ældre hjælper Ældre Køge Vest, Ejby Optimisterne, Aktivisterne i Borup og Støtteforeningen for Bjæverskovhusene går nu sammen, med Køge Kommune, om at sætte fokus på den ufrivillige ensomhed blandt ældre medborgere i kommunen.

Flere ud af ensomheden og ind i fællesskabet

Der eksisterer mange forskellige aktiviteter og arrangementer rundt om i Køge Kommune, eksempelvis tilbud om datastuer, besøgsvenner, udflugter mm., til glæde for dem der gør brug af tilbuddene, men også for de frivillige, der gør en kæmpe indsats for at skabe nogle hyggelige og trygge fællesskaber. At tage det første skridt mod nye fællesskaber kan være uoverkommeligt for nogle, og netop derfor er der grund til at gøre en ekstra indsats for disse mennesker.
"Vi har alle et ansvar og jeg vil ikke bare se til, når jeg ved, at der sidder en ældre bag nedrullede gardiner og ikke har nogen at snakke med. Så må vi gøre noget!", siger én af de frivillige bag, Allan Strøm fra Aktivisterne i Borup.
På denne baggrund kommer der mere fokus på de igangværende aktiviteter, så flere mennesker får øjnene op for det spirende aktivitetsliv i Borup og omegn. Et af de eksisterende initiativer, der nu bliver gjort opmærksom på, er besøgsvennerne, som er en mulighed for alle ældre, der ønsker selskab, eller en at følges til en aktivitet med. Yderligere vil en spørgeundersøgelse blandt ældre mennesker i Køge Kommune blive gennemført for at undersøge nogle af årsagerne til at den ældre oplever ensomhed. Undersøgelsen vil blive gennemført af Megafon, via telefon, hvor 500 ældre borgere vil blive ringet op i løbet af november og december.

Frivillige skaber kvalitet i nærværet
Social- og Sundhedsudvalgsformand Jeppe Lindberg er glad for initiativet, der bliver støttet fra Køge Kommune, via Ældrepuljen: "Netop omkring ufrivillig ensomhed kan de frivillige kræfter nå meget længere ud hos de mennesker, der har et behov, end det kommunale system er i stand til. Med dette projekt kan vi forhåbentlig imødekomme et behov hos ældre mennesker, som ellers ikke er så synligt i hverdagen. I 2015 kan projektet forhåbentlig sprede sig til flere dele af kommunen."

Fakta:
Initiativet omkring ensomhed rummer følgende aktiviteter i 2014:

·         Spørgeundersøgelse pr. telefon blandt ældre i kommunen i november og december 2014

·         Åbent hus-arrangement i Aktivitetshuset, Møllevej 11, Borup 9. november kl. 14-16

·         Informationsdage om ufrivillig ensomhed i Borup d. 18. november og i Køge by i starten af 2015

·         Annoncering af eksisterende aktiviteter i Ejby, Borup og Bjæverskov

·         Genoptryk af aktivitetskataloget Motion og Samvær for seniorer i Køge

Emneord: Køge Kommune, Aktivt Ældreliv, Frivilligheds-stafetten
Køge Kommune på DenOffentlige.dk Køge Kommune
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også