Asylcenter Faaborg åbnede i august 2015. Foto fra Holmegaards hjemmeside

Frivillige kræfter går tabt på asylcenter

- Vi var til åbent hus, hvor der var lagt op til, at noget skulle sættes i gang. Herefter gik det hele totalt i stå, siger lokal foreningsformand til DR Fyn.

Manglende respons fra personalet på Asylcenter Faaborg får initiativerne til at smuldre og dermed går de frivilliges gode intentioner tabt. Det mener flere lokale frivillige, som DR Fyn har talt med.

De frivillige har tilbudt at sætte forskellige aktiviteter i gang, men personalet på centret har så travlt, at de ikke følger op på forslagene. Dermed falder de gode projekter til jorden, fortæller Jørn Lorenzen, formand for den lokale badmintonklub.

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

- Så vidt, jeg er orienteret, har asylcentret fået en lang liste med folk, der gerne vil gøre noget. Men asylcentrets personale er ikke kommet med et udspil, siger han til DR Fyn.

Den oplevelse deler formanden for den lokale skakklub, Ove Matras. Han er skuffet:

- Vi var til åbent hus, hvor der var lagt op til, at noget skulle sættes i gang. Herefter gik det hele totalt i stå, siger han til DR Fyn.

Ulrik Pihl, centerleder for Holmegaard, der driver asylcentret, beklager. Frivillige har en stor betydning for centret, fortæller han.

- Derfor vil vi meget gerne i dialog. Vi vil gerne have, at lokalbefolkningen deltager, for det giver også asylansøgerne en bedre mulighed for at blive bekendt med den danske kultur gennem de frivillige, siger han til DR Fyn.

Emneord: Asylansøgere, Asylcenter, Holmegaard, Langeland, Syddanmark, Ove Matras, Ulrik Pihl
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.02.16 Velfærd
  Nyt projekt i Aarhus: Fra asylcenter til job

  Aarhus Kommunes Jobcenter vil nu sende 50 af de mest talentfulde flygtninge i virksomhedsforløb, så snart de ankommer til kommunen. Projektet hedder Talent Programme Aarhus 2016-2017 og er støttet økonomisk af Industriens Fond.

 • 04.05.15 Velfærd
  En håndtegnet velkomst

  Et utraditionelt og nytænkende samarbejde mellem Lejre Kommune og elever fra Flakkebjerg Efterskole står bag udviklingen af en velkomstpjece til kommunens nye flygtninge. Resultatet er blevet en let forståelig pjece, som kommunen nu vil afprøve i modtagelsen af de nye udenlandske borgere.

 • 19.09.14 Politik
  Regeringen vil indføre tidsbegrænset ophold til flygtninge

  Det stigende antal asylansøgere får nu regeringen til at foreslå en ændring af det danske asylsystem. Fremover bør der gives en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, der flygter fra borgerkrig eller lignende generelle forhold.

 • 05.09.14 Infrastruktur
  Falck klager over ambulanceudbud i Region Syddanmark

  Falck ønsker at få en vurdering fra Klagenævnet for Udbud af udbudsresultatet i Region Syddanmark og har derfor indleveret en klage til nævnet

 • 26.02.14 Politik
  Højeste antal udsendte asylsøgere i 10 år

  Regeringens initiativer til at fremme udsendelsen af afviste asylansøgere giver resultater. I 2013 er der udsendt mere end dobbelt så mange som året før.