Fusionsbølge i vandsektoren skal skabe vådt eventyr

Regeringen vil forsøge at få samlet den danske vand- og spildevandssektor i større enheder.

Selskaber i Danmark, der arbejder med vand- og vandløsninger, bør samles i større enheder, og små kommunale og forbrugerejede aktører bør gå tættere sammen med den private del af branchen.

På den måde kan man spare penge, skabe job og få mere gang i eksporten på et voksende globalt marked for vandteknologi, hvor Danmark sidder med stærke kort på hånden.

Det mener miljøminister Ida Auken (SF), som fortæller om regeringens planer i et interview med Børsen.

- Vi skal have gang i en konsolidering. I forhold til andre lande har vi mange små forsyninger. Især på spildevandsområdet er det ganske dyrt. Og vand kender bare ikke kommunegrænser, siger hun til avisen.

- Mange af de penge, vi i dag betaler for vores vand - og spildevandsforsyninger - og som kan spares - har at gøre med at få sektoren mere konsolideret, tilføjer Ida Auken ifølge Børsen.

Avisen skriver, at Danmarks vand- og spildevandssektor er spredt på 3000 små kommunale og forbrugerejede virksomheder. Regeringen ønsker med ny lovgivning at skabe et incitament til større enheder.

Danmark eksporterer årligt for 15 milliarder kroner i vandteknologi.

/ritzau/

 

Emneord: Vandforsyning, Vandløsninger, Vandsektor, Spildevandssektor, Vandteknologi
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også